Egyetemi sport

EUSA 2020

Kedves Hallgatók!

2020. július 12-25. között immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre Belgrád (Szerbia) városában az Európai Egyetemi Játékok (EEJ) az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) szervezésében.

Az EUSA által szervezett események jellegzetessége, hogy nem nemzeti válogatottak, hanem intézményi színekben induló csapatok vehetnek részt. Így az EEJ remek lehetőség arra, hogy az egyéni siker mellett a Testnevelési Egyetem hírnevét is öregbítsétek itthon és Európában!

Az alábbi 19 sportágban van lehetőség elindulni a 2020-as Játékokon:

 1. Asztalitenisz – Para asztalitenisz
 2. B33 Kosárlabda
 3. Evezés
 4. Futsal
 5. Judo – Para judo
 6. Karate
 7. Kézilabda
 8. Kickbox
 9. Kosárlabda
 10. Labdarúgás
 11. Röplabda
 12. Sakk
 13. Strandkézilabda
 14. Strandröplabda
 15. Taekwondo
 16. Tájékozódási futás
 17. Tenisz
 18. Tollaslabda
 19. Vízilabda

A versenyeken azok az 1990. január 1. és 2003. december 31. között született sportolók vehetnek részt, akik valamely felsőoktatási intézmény hallgatói, vagy diplomájukat 2019-ben, illetve 2020-ban a Játékokat megelőzően szerezték.

Az Európai Egyetemi Játékokon való részvétel díja: 65 EUR/fő/éj, mely a teljes ellátást tartalmazza. Sikeres pályázat esetén ezt a költséget a Testnevelési Egyetem finanszírozza az arra érdemes sportolók részére.

Az EUSA magyar tagszervezete, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) részvételi szándék esetén a korábbi évekhez hasonlóan vállalja az előzetes nevezések benyújtását. Vállalja továbbá a fejenkénti 30 EUR regisztrációs díj megfizetését az EUSA részére, és a kapcsolattartást az EUSA-val és a Szervező Bizottsággal.

A további részvételi költségek (utazási költség, biztosítás) a résztvevőket terhelik.

Jelentkezés módja:

Motivációs levél küldése a borhi.mihaly@tfse.hu email címre. A motivációs levélben mindenképp szerepeljenek az alábbi adatok: neved, Neptun kódod, szakod, születési időpontod, illetve, sportági múltad, korábbi jelentősebb eredményeid ismertetése abban a sportágban, amelyik versenyén szeretnél részt venni. A jelentkezés további feltétele, hogy részt vegyél a 2019/2020-as szezon egyetemi-főiskolai országos bajnokságán (MEFOB) az adott sportágban.

A nevezési díjra, étkezési-és szállásköltségre támogatás igényelhető. A beérkezett pályázatok elbírálása után a Testnevelési Egyetem illetékes bizottsága dönt a támogatott személyekről és a támogatás mértékéről.

Jelentkezési határidő: 2019. december 15.

Az eseményről további információkat találtok az EEJ hivatalos honlapján:

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!