Atlétika

Európa tetején!

Az idei évben a lengyelországi Bydgoszczban került megrendezésre a paraatlétikai Európa Bajnokság, ahol kiváló atlétánk Ekler Luca képviselte hazánk, illetve a TFSE színeit. Luca három versenyszámban is megmérettette magát a kontinensviadalon: 100 és 400 m-es síkfutásban, illetve távolugrásban, amelyet 2019-ben világbajnoki csúccsal nyert meg.

Elsőként 100 m-en állt rajthoz, ahol egyedül a brit riválisa tudta őt maga mögé utasítani, így egy ezüstéremmel hangolt fő versenyszámára, a távolugrásra. Itt végül egy fantasztikus versenyzéssel és esélyeshez méltóan 551 cm-es eredménnyel védte meg Európa bajnoki címét, ami egyben új világcsúcs is!

Mámoros pillanatok az első aranyérem megszerzését követően. Forrás: https://www.paralympic.org/bydgoszcz-2021/media

Utolsóként pedig jöhetett a 400 m-es síkfutás, amiben hatalmas meglepetésre egy újabb világcsúccsal került fel Európa trónjára, ezzel megszerezve a harmadik érmét is a lengyelországi viadalon.

400m, aranyérem, világcsúcs. Hova lehet ezt még fokozni?! Forrás: https://www.paralympic.org/bydgoszcz-2021/media

Luca tehát két arannyal, egy ezüsttel és két világcsúccsal zárta az Európa Bajnokságot, ami nagyon jó előjel a közelgő Paralimpiai Játékokat nézve, ahol három versenyszámban állhat rajthoz. Szurkoljunk neki, hogy a tokiói seregszemlén is harcban legyen az érmekért!!

Forrás: Ekler Luca Instagram oldala