Kosárlabda Női NBI/A

Európa egyik legjobbját fogadjuk!

Március 10-én, szerdán 19 órakor lép utoljára hazai környezetben parkettre a bajnokság alapszakaszában NBI-es női kosárlabdacsapatunk. Lányaink a kontinens egyik legerősebb keretét felsorakoztató, Sopron Basket csapatát látják vendégül.

A TFSE-MTK és a Sopron Basket négy alkalommal találkozott az elmúlt másfél év során. Mindegyik meccsen Sopron győzelem született, mégis van mire büszkének lennünk, hiszen lányaink kifejezetten magas, 73.75-ös pontátlagot értek el ezeken a mérkőzéseken.

A bajnokság alapszakaszából a mai mérkőzésen túl már csak egy vár lányainkra, melyet pénteken (03.12.) 18 órától vívnak Zalaegerszegen a sereghajtónál. Ellenfelek tekintetében tehát szélsőséges hétre van kilátásunk. A rájátszásba kerüléssel kapcsolatban alapos matekozás alakult ki a magyar mezőnyben, számunkra mégis kedvező a helyzet, hiszen az eddig nyeretlen ZTE ellen kötelező győzelmet kell szerezzünk és biztossá válik a play-off szereplésünk (előfordulhat, hogy már a pénteki mérkőzést megelőzően bebizonyosodik részvételünk). Éppen ezért alázatos felkészülést és maximális fókuszt követelt meg szakmai stábunk mindkét előttünk álló mérkőzéssel kapcsolatban.

Magyar Bianka vezetőedző gondolatai a mai találkozót illetően: „A bajnokság legjobbja érkezik hozzánk. A Sopron nem szenvedett még el vereséget az aktuális NBI és Euroliga kiírásban sem, továbbá fölényesen nyerték meg múlt hónap végén a Magyar Kupát. Megpróbáljuk ezt a mérkőzést gyakorlásra felhasználni, emellett törekedni arra, hogy minél többen lehetőséghez jussanak és közös erővel fejlődhessünk!”

A mérkőzést megelőző beharangozó videó az alábbi linken érhető el: https://www.facebook.com/tfsemtknoikosar/videos/803162553617823

Hajrá lányok!