Egyetemi sport EUG

EUG – 9. nap

Elérkeztünk az egyetemi játékok 9. napjához, melyen két új sportág is bemutatkozott. Férfi kosárlabdacsapatunk mellett bemutatkoztak judósaink is, akiknek kiváló kezdése máris éremmel párosult.

A judósok első napján három férfi versenyző volt érdekelt. Hegedűs Bendegúz és Szatmári György egyaránt a -73 kg-os súlycsoportban indult és mindketten öt mérkőzést játszottak. Hegedűs elsőként holland ellenfelénél bizonyult jobbnak, majd a cseh Zdenovec eszén is túljárt. A legjobb 8 között a francia rivális (Toriti) megállította versenyzőnket, aki a vigaszágon folytathatta. Itt a grúz Grigashvilit kőkemény harcban felülmúlta Bendegúz, azonban az örmény Sargsyan ellen már érezhetőek voltak a fáradtság jelei, ez pedig vereséghez vezetett.

Szatmári György napja hasonlóan alakult, ugyanis az első két körét ő is sikerrel vette, előbb a hazai Kotlewskit, majd a spanyol Juant győzte le. A negyeddöntőben újabb lengyel ellenfél következett (Stodolski), aki ipponnal győzött Szatmári felett, következhetett tehát a vigaszág. A horvát Sumporral szemben ippon lett a vége a javunkra, majd pár alig percnyi pihenő után a cseh Bydzovsky jelentette a végállomást. Mindketten a 7. helyen fejezték be a tornát.

Gombás Bálint számára kedvező volt a sorsolás, ugyanis erőnyerőként a második körben csatlakozott csak a küzdelmekhez. Első ellenfelét (Barreiros – portugál) ipponnal küldte földre, majd az ukrán Holoborodko ellen iponnal maradt alul. Ezt követően a vigaszágban hatalmasat küzdött Gombás, aki a tornára közel sem 100%-os állapotban érkezett. Először a francia Motescu, majd a lengyel Biedrzycki maradt alul Bálint ellen, a hosszúra nyúló bronzmeccsen pedig a német Phillipp volt az áldozat. Dr. Németh Endre judós csapata tehát már az első napon bronzéremmel gazdagodott.

Kosarasaink egy nagyon kiélezett párharcban maradtak alul első ellenfelük, a University of Liège csapata ellen. Boros Zoltán tanítványai nem kezdték rosszul a találkozót, meg is nyerték az első negyedet 3 ponttal. Ezt követően azonban megrázta magát az ellenfél és a másodikban egalizáltak, így döntetlennel vonultak nagypihenőre a felek. A második félidő első felvonásában csupán 2 ponttal tudtak többet szerezni a belgák, ám a záró etapban, legnagyobb bánatunkra 10 ponttal szereztek többet, ezzel kialakítva a 86:74-es végeredményt.

Holnap tovább folytatódnak a judós harcok, emellett pedig kosárlabda csoportkör és labdarúgás negyeddöntő lesz terítéken! Továbbra is hajrá TF!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!