Egyetemi sport EUG

EUG – 4. nap

Az Egyetemi Játékok negyedik napján négy sportágban voltunk érdekeltek (3×3 kosárlabda, Tenisz, Strandröplabda és Sakk). Ezúttal sem volt hiány fordulatokból és izgalmas helyzetekből, a nap végét összességében pozitív végkicsengéssel zártuk.

Férfi strandröplabdázóink 11-kor nyitották a napot a Frankfurti Egyetem (Németo.) ellen a vigaszág 2. körében. Az öszzecsapást végig uralták a németek, akik gyakorlatilag hiba nélkül vertek minket 2:0 (8, 12) arányban. Az eredmény azt jelentette, hogy a Bécsi Egyetem (Ausztria) ellen jöhetett a 7. helyért zajló mérkőzés, mely kifejezetten szorosra és izgalmasra sikeredett. Az első szettet mi kezdtük jobban (21-19), a másodikban azonban a bécsiek voltak jobbak (19-21). A záró akkord 15-11 lett a javunkra, ennek értelmében a hetedik helyen zártunk.

3×3-as kosárlabdában női csapatunk a déli harangszót követően kezdte meg a csoportelsőségért folytatott rangadójat szlovén ellenfelével (Ljubjanai Egyetem) szemben. A találkozó tétje az elsőségen túl a továbbjutás módjáról is döntött. A vereség miatt keresztjátékra kényszerültünk, ahol a spanyol Malaga ellen jól kezdtünk. A végjáték drámai lett, ugyanis riválisunk az utolsó percekre fordította meg az állást, ezzel a 9-12. helyért folytatjuk holnap, első körben a Miskolc ellen.

Férfi csapatunkkal nagyot fordult a világ. A tegnapi második meccs technikai ítélettel tarkítva szomorú véget ért számunkra, ezúttal viszont méltán kaphattunk volna „Fair play” díjat. Horvát ellenfelünkkel szemben vezettünk a találkozó fontosabb elemeiben, majd a szemben álló csapat sérülését követően 2 vs 2-ben álltunk fel és végig mosolyogva, pacsizva röpiztük le a maradék időt. Ez a helyszínen jelenlévőknek méltán vívta ki a tetszését, ezzel lélektanilag emelkedetten várhatjuk a holnapi 17. zajló küzdelmet, melyet a Norvég Sportegyetemmel szemben vívunk majd.

Sakkozóinknak a mai napon a rapid meccsek után egy blitz kísérőversennyel kellett zárni a szereplésüket, ahol szintén kiválóan szerepeltek. A megszokott versenyekhez képest a maira a gyors játék volt jellemző, mivel a játékosoknak összesen 3 perc áll rendelkezésükre, illetve 2 másodperc lépésenként. A lányok inkább szeretnek elmélyülni a játékban, de így is a 3. helyen zártak, ezzel megszerezve a második, ezúttal bronzétmüket!

A fiúk is jó eredményeket értek el a jóval keményebb ellenfelek ellen, végül egyéniben a 15. és 29. helyen végeztek. Az összesített eredmények alapján még kiemelendő, hogy a lányok 1-1 tábladíj ezüstérmet is szereztek, ami azt jelenti, hogy az adott táblájukon a második legtöbb pontot szerezték.

Teniszezőink is igen küzdelmes napon vannak túl. A portugálok a létező összes lehetőséget megragadták, hogy kibabráljanak fiainkkal, akik mit sem törődve az ellenfél kísérleteivel végül a 3. körben arattak diadalt! Először Czigler lépett porondra rövidnevű ellenfele, Bernardo De Miranda Carvalhido Branco Teixeira ellen és egy kisebb háborút követően a második menetben, végül tie-break-ben szenvedett vereséget, így az első pontot ők hozták.

Varga-Tóth következett a sorban, aki a szintén egy levegővel kimondható, Manuel Pereira Braganca Guise Pinheiroval csapott össze és amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten, kíméletlenül megtorolta az első meccs sérelmeit, ezáltan a döntőt a páros küzdelem során kellett lejátszani. A tapasztalt Kisantal és párja Czigler nem totojázott, hatalmasat játszva megnyerték a párost, így holnap az izraeli Ben-Gurion University tanoncaival mérkőznek meg.

Gratulálunk mindenkinek a mai eredményekhez, hajrá TF!