Egyetemi sport EUG

EUG – 3. nap

Az Egyetemi Játékok harmadik versenynapja kifejezetten izgalmas, fordulatos és sokszor drámai mérkőzésekkel látott el minket. Több sportágban lezárultak a csoportkörös küzdelmek, volt ahol már egy adott kategória véget is ért, legnagyobb örömünkre TF-es aranyéremmel. A részletes összefoglalót az alábbiakban olvashatjátok.

Az éjjelig tartó nyitóünnepségen okkal nem vett részt női röplabdacsapatunk. A lányokra ma reggel 9-től sorsdöntő összecsapás várt a Zágrábi Egyetem ellen, ezért kellő pihenőre volt szükségük. Leonidas Gaitanakis által vezérelt hölgykoszorúnk számára a csoportelsőség volt a tét, ehhez mérten maratoni mérkőzésre készültünk, várakozásunk pedig be is igazolódott. Az első szettet a horvátok nyerték, ezt követően mi vettük át az irányítást és megfordítottuk az állást. A negyedik szettben újfent a zágrábi alakulat bizonyult jobbnak, jöhetett a döntő játszma. Az ötödik szettet rosszul kezdtük, majd belejöttünk, de a kiélezett a kiélezett végjátékot a horvátok bírták jobban, akik 3:2-re megnyerték a meccset és a csoportot.

Csapatunk ezzel a középső kör „J” jelű csoportjába került, a szintén csoportmásodikként záró kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem, illetve a brnói Masaryk Egyetem mellett. A középső kör mérkőzései során az imént megnevezett két ellenféllel szemben lépünk pályára a következő napok során, majd a kialakult eredmény függvényében a 7., 9. vagy a 11. helyért játszunk majd helyosztót.

Kiváló formában brillírozó női sakkozóink, a Terbe testvérek (Julianna és Zsuzsanna) megállíthatatlanul meneteltek az elmúlt két nap során, jó szokásukat pedig mára is megtartották, ezzel aranyérmet szerezve női sakk – rapid kategóriában. Három mai mérkőzésen három hibátlan győzelmet jegyezve (Lviv State Uni., Ozyegin Uni., majd az Uni of. Porto ellen) összességében veretlenül értek fel a csúcsra a hölgyek, akik a TF 3. aranyérmét szerezték. A fiúk először döntetlent játszottak az EPFL (Svájc) ellen, ez után nyertek a spanyol Valenciai Egyetem ellen, végül pedig 2-0-ra kikaptak az UPEC (Franciao.) csapatával szemben. A Grimm, Haszon duó ezzel a 15. helyen fejezte be a rapid kategóriát.

3×3-as kosárlabdázóink közül férfi csapatunk kezdte a napot a Medical Uni. of Lodz ellen, akik felett mutatós különbséggel (22:6) sikerült diadalmaskodni. A fiúk második ellenfele a német Goettingen Egyetem volt, velük szemben is meggyőzően nyitottunk, 2 perccel a vége előtt 7 ponttal vezettünk, azonban a rivális játéka feljavult és egészen drámai véghajrá vette kezdetét. Az utolsó percben megfordította az állást a német csapat, ám ekkor Pintér révén még egalizálni tudtunk. Pár pillanattal azonban a vége előtt egy véleményes faultot Király hevesen tett szóvá, ezt technikai követte, ami két dobást eredményezett a Goettingennek, melyek közül egyel élni tudtak, mi pedig elbuktuk a csatát (19:18). A fiúk becsületére legyen mondva, az esti – Loughborough Egyetem (Egyesült Kir.) – elleni összecsapást sikerrel vették (16:14).

Női vonalon a tegnapi sikerszéria egy percre sem hagyott alább a mai napon, sőt… A horvátokat (Split) 13:18-ra vertük úgy, hogy szinte végig vezettünk, a cseh Charles Egyetem ellen pedig még döntetlen sem szerepelt a kijelzőn, túlzás nélkül taroltunk (6:18)! Ami a továbbjutási szisztémát illeti: lányaink könnyű helyzetben vannak, ugyanis hibátlan mutatóval (4/4) az 1. helyen állnak és már csak egy mérkőzésük maradt a csoportkörből a szintén hibátlan szlovénok (Uni. of Ljubjana) ellen. Ha azon holnap nyernek, akkor egyenes ágon kerülnek a negyeddöntőbe, ha viszont kikapnak, akkor keresztjáték során kell kivívják a legjobb 8-ban való szereplést. A fiúk jelenleg az 5. helyen állnak, így helyosztón bizonyíthatnak a folytatásban.

Férfi teniszezőink remekül indítottak lengyel vetélytársaik ellen! Első körben Kisantal verte ellenfelét egy parádés mérkőzésen egyéniben, majd átadta a terepet Varga-Tóthnak, aki végig remek formában játszott, de sajnos végül alulmaradt. A kegyelemdöfést fiainknak a páros összecsapás jelentette, ahol a két rivális egyesített ereje elsöprő erejűnek bizonyult. Ezzel a srácok a „D” csoport harmadik helyéről várják a folytatást a helyosztó mérkőzésekre.

Strandröpiseink komoly párharcot vívtak cseh ellenfeleikkel, akik azonban kemény diónak bizonyultak. A fiúk első veresége volt ez amit elszenvedtek, de nem ültek fel a szomorú gondolatok hullámvasútjára és megmakacsolták magukat, olyannyira, hogy a második körben is megverték ukrán ellenfelüket! A srácok első napján a nyitómérkőzést is a Sumi State University ellen játszották. Következő mérkőzésükön a Frankfurt ellen fognak pályára lépni és egy igen kiélezett viadalra számíthatunk, ráadásul győzelem esetén még él a lehetőség a legjobb 4 közé kerülni.

Futsalos lányaink ma domináltak a pályán és egy ikonikus, 6-3-as eredménnyel zárták a napot! Az első gólunkat Soós szerezte már az 5. percben, erre még Csolti és Králik is rákontrázott, így viszonylag hamar elléptek a hölgyek és már a 14. percben 0-3-ra vezettek. Ekkora azonban a csehek is megérkeztek a meccsbe és elindult a felzárkózás. Két gólt is szereztek egymás után és már-már úgy nézett ki így fújják le az első félidőt, de ekkor Králik ismét betalált és 4-2-re módosította az állást. A második játékrészben a csehek kezdtek jobban és megint gólt szereztek. Ez volt az utolsó lehetőségük a mérkőzésen, de nem a mieinknek! Soós ismét kezébe vette az irányítást és megzörgette a hálót, Hadas pedig lezárta a találkozót, ezzel kialakítva a számunkra oly kedvesen csengő eredményt.

Gratulálunk mindenkinek a mai eredményekhez, hajrá TF!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!