3x3 Egyetemi sport EUG Judo Karate Kézilabda Kickbox Kosárlabda Röplabda Sakk strandkézilabda

EUG 2024 – Idén Debrecen és Miskolc lesz az EUG otthona! – Frissítés!

2 éve a lengyelországi Łódź, idén már Magyarország ad otthont Európai Egyetemek Bajnokságának, ahol a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem 5 egyéni és 5 csapatsportágban (6 csapattal) lesz érdekelt!

A nemzetközi megmérettetést ezúttal 2 külön városban fogják tartani, ugyanis Debrecen és Miskolc közösen szervezi az EUG-t.

2022-ben 12 érmet szerezve az összesített ranglista 4. helyén zártunk, csak Magyarországot tekintve pedig a jelenlévő 17 intézmény közül a legjobbnak bizonyultunk! Akkor 38 ország, 400 egyeteméről több, mint 4000 sportoló érkezett Lengyelországba, és idén jóval többre számítanak a szervezők.

A TF 2024-es delegációja 113 főből áll összesen, lássuk is kiknek szoríthatunk:

Sakk

Miskolci Egyetemi Könyvtár

Az eseményt Miskolcon fogjuk kezdeni, ahová már 8-án megérkeznek sportolóink. Első körben sakk, illetve női és férfi röplabda lesz terítéken. Előbbiben két, már nagyon jól ismert versenyzőnk, Terbe Julianna és Terbe Zsuzsa képviseli egyetemünket, akik Lengyelországban sakk csapatban arany, sakk csapat blitzben pedig bronzérmet szereztek.

Röplabda

Miskolc: Generali Sportcsarnok, Jégcsarnok

Röplabdában ezúttal újdonság lesz, hogy nem csak női, hanem férfi csapattal is részt veszünk a nemzetközi megmérettetésen! Legutóbb a lányok 3 győzelemmel és 2 vereséggel a 9 helyig jutottak a görög mester, Leonidas Gaitanakis irányításával. Idén a hölgyeket Fenyő Balázs (NB I. Extraligás játékosunk, a férfi csapat tagja), az urakat Nagy Gergely (NB I. Extraligás vezetőedző) és Buzás Miklós vezeti majd.

Judo

Miskolc: Egyetemi Sportcsarnok

A jelenlegi mezőnyből Havasi Bálint, Nerpel Gergely és Gombás Bálint is összegyűrte a tatamit Lengyelországban. Nerpel viszonylag korán búcsúzott, Havasi 7., Gombás viszont egészen a 3. helyig menetelt!

Azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, és bár Lodzba nem épp a legjobb formában érkeztek versenyzőink, reményeink szerint a fent említett urak és Kriza Anna is szép eredményekkel zárhatják az EUG-t! Dr. Németh Endre, a TF Küzdősportok Tanszékvezetője, ezúttal nem csak Nerpel Gergely teljesítményét fogja árgus szemmel követni, hanem mindenki másét is.

FRISSÍTÉS: Havasi Bálint nem vesz részt az EUG-n!

Kickbox

Miskolc: Egyetemi Tenisz Központ

A korábbi népesebb csapathoz képest, most csak 1 leányzó állja majd a sarat kickboxban. A Fésű, Rohonczi, Bozók trió összesen 2 arany 1 bronzérmet szereztek. Most egyetlen hölgy versenyzőnknek szoríthatunk Nagy Zsófia személyében, aki edzőjével, Habash Antoine-nal együtt az itthon nagy hírnévnek örvendő Halker-Király Team-et erősíti!

FRISSÍTÉS: Bozók Szabolcs, Bálint Zoltán, Száraz Gergő és Kovács Fanni Laura is csatlakozik a TF kötelékéhez!

3×3

Debrecen: Egyetem tér

Ebben a sportágban legutóbb férfi és női ágon egyaránt képviseltük hazánkat, ám ezúttal csak nőiben indulunk, ahol 4 olyan leányzó fog versenyezni a TF színeiben, akiket nem kell bemutatni. Burján Laura, Dúl Panka és Király Andrea női NB I. A-s csapatunk jelenlegi, míg Horváth Dóra személyében egy korábbi csapattaggal vág neki a tornának, Kováts Gabriella szárnyai alatt.

Karate

Miskolc: Egyetemi Sportcsarnok

Lengyelországhoz képest jóval népesebb csapattal vágunk bele a karatéba. Az akkor 3 versenyző közül idén csak Szilágyi Gergő neve szerepel a névsorban, melyben idén összesen hatan szerepelnek vele együtt.

Kosárlabda

Miskolc: Generali Sportcsarnok, Jégcsarnok, DVTK Sportcsarnok

Helycserés támadással érkezik a kosárlabda. 2 éve Boros Zoltánék harcoltak meg a kijutás jogáért, most azonban Kováts Gabrielláéknak jutott ez az érdem. 2021 óta vártak erre a pillanatra, melyet idén Győrben sikerült kiharcolni, miután az alapszakaszban, a rájátszásban és a Final4-ban is dominálni tudtak. Külön öröm, hogy a döntő legjobb játékosának Baa Dominikát választották, aki szintén szerepel a névsorban! Kováts Gabriella munkáját Arin Agich fogja segíteni.

Kézilabda

Debrecen: Oláh Gábor STR. Sportkomplexum, DESOK Sportcsarnok

Női kéziseinkkel nemzetközi viszonylatban utoljára 1 éve hallottunk, de akkor egészen káprázatos teljesítménnyel rukkoltak elő! Az akkor és most is Herbert Krisztián által vezetett „Ezüstcsapat”, Herpai Ágostonnal és Csillik Árpáddal döntőig menetelt és végül a dobogó 2. fokára állhattak fel.

Tollaslabda

Debrecen: Főnix Aréna

Tollasban 2 férfi és hölgy versenyzőnk közül Körösi Ágnes nevével találkozhattunk a legsűrűbben. Nem is csoda, hiszen a TFSE kiválósága legutóbb a KAWASAKI Slovak Openen szerzett ezüstérmet, de számos más rangos eseményes is ott volt a legjobbak között!

Taekwondo

Miskolc: Egyetemi Sportcsarnok

Lengyelországba 4 versenyző indult útnak és Szűcs Krisztián bronzérmet is szerzett, a miskolci kiruccanásra kicsit szűkösebbre vesszük az obit (övet). Egy szem versenyzőnk Padla Orsolya lesz, akit Ravasz Edina fog kísérni.

Strandkézilabda

Debrecen: DEAC Sporttelep

Végezetül, de nem utolsó a sorban egy új sportág, amivel 2 éve nem találkozhattunk! Ugyan a strandröpi szerepelt az akkori repertoárban, de most más homokdűnékre tevegelünk.

Nemrég ért véget a strandkézilabda MEFOB, ahol a fiúk címvédőként léptek pályára, de sajnos Velencén „csak” a 4. helyig jutottak, ám reményeink szerint ezúttal kitart mellettük a jó szerencse!

Mindenkinek sok sikert és jó versenyzést kívánunk! Hajrá TF!