Egyetemi sport EUG Judo Kickbox Röplabda Sakk

EUG 2024: 2. nap – Kriza Anna aranyérmet szerzett judóban!

Az első nap sikerei után kevesen gondolták, hogy rögtön az EUG 2. játéknapján aranyérem kerül TF-es hallgató nyakába, de Kriza Anna minden kétkedőre rácáfolt!

Mai naptól csatlakozott be a judo és a kickbox és mindkét küzdősportban nagyszerű eredményeink születtek!

Kickbox

Bálint Zoltán két kategóriában is az elődöntőbe jutott, miután előbb Point Fighting, majd Kick Light kategóriában is fölülmúlta ellenfeleit. PF-ben török (0:10 – nem indult), míg KL-ben (0:3) francia kihívóját győzte le. Bozók Szabolcsnak és Száraz Gergőnek 1-1 összecsapása volt a mai napon, Szabolcs svájci, Gergő pedig portugál riválisát verte meg, így mivel egy súlycsoportban szerepelnek, ha mindketten sikeresen veszik a következő fordulót, a döntőben találkozhatnak egymással, akár mindkét kategóriában!

Judo

Judóban 3 versenyzőnk lépett tatamira és legnagyobb örömünkre, Kriza Anna aranyéremig menetelt! Elsőnek német ellenfele legyőzésével jutott a negyeddöntőbe, innen portugál kihívóját maga mögé utasítva érkezett meg az elődöntőbe, ahol lengyel riválisát szárnyalta túl. Végül a döntőben az olasz Carlotta Avanzato próbált volna meg ujjat húzni Annával, de rossz TF-esbe kötött bele.

A fiúk közül ma Szöllősi Gergelyen és Gombás Bálinton volt a sor. Gergely sajnos az első körben búcsúzott, a Spanyolországból érkezett Ahmed Mssahal jobbnak bizonyult. Bálint első meccsét megnyerte brit kihívójával szemben, ám ezt követően svájci riválisa megállította, így vigaszágra került, ahol 2 győzelmet követően az ukrán Mykyta Holoborodko már nagy falatnak bizonyult. A díjátadáson részt vett az EUSA képviseletében Rakaczki Zoltán, a TFSE ügyvezetője is.

Sakk

Sakkozóink ismét jó eredményekkel zárták a napot. Először a BME-vel csaptak össze, Terbe Julianna győzelemmel zárt, Terbe Zsuzsanna pedig döntetlennel. A második meccsükön azonban nem sikerült felülkerekedni a román kihívókon, Julianna döntetlent ért el, míg Zsuzsanna vereséget szenvedett. A Bucharest University of Economic Studies (ROU) átvette a vezetést a tabellán 1.5 ponttal, így a mieink jelenleg a második helyre csúsztak vissza.

Röplabda

Fenyő Balázs csapata ismét győzelmet aratott! Norvég ellenfelüknek ugyan voltak föllángolásai és 1 szettet el is tudtak orozni, de összességében a mieink uralták a pályát. Az első etapban 25:14-re, a másodikban 25:20-ra, a negyedikben 25:16-ra diadalmaskodtak.

Az uraknak sajnos már nem volt ilyen jó sora. Portugál kihívójuk az első szettben hátrányból fordított, pedig egy darabig 4 és 6 pont között ingázott a differencia a javukra. De nem sikerült visszakapaszkodni és a másik két felvonás is a portói gárda javára dőlt el.

Holnap folytatódnak a küzdősportok: kickboxban az említett elődöntőkkel megyünk tovább, illetve érkezik Kovács Laura, judóban súlycsoport váltunk, Kántor Katalin, Zelcsényi Miklós és Nerpel Gergely kerül a reflektorfénybe. Röplabdában a lányok a román Ovidius Egyetemmel csapnak össze, sakkozóink pécsi és török kihívókat kaptak, és nem utolsó sorban új sportággal bővülünk, Debrecenben kezdetét veszi a 3×3 kosárlabda!

Gratulálunk a szép eredményekhez és mindenkinek sok sikert, hajrá TF!