Egyetemi sport EUG Röplabda Sakk

EUG 2024: 1. Nap

Az Egyetemi Eb első játéknapján mindkét röplabda csapatunk pályára lépett, valamint sakkozóink is sikerrel vették az első kört!

Terbe Julianna é Terbe Zsuzsanna délután 14:00-kor néztek szembe első ellenfelükkel. A vilniusi székhelyű Mykolas Romeris Egyetem játékosai azonban egyik versenyzőnket sem tudta meglepni és mindkét litván vereséget szenvedett. A második és harmadik körben már nehezebb dolga volt a lányoknak.

A Zágrábi Egyetem ellen Julianna, a Debreceni Egyetem ellen pedig Zsuzsanna játszott döntetlent kihívójával, ám addig a páros másik tagja nyerni tudott, így végeredményben 3 győzelmük van: egy 2-0-ás és két 1.5-05-ös. Jelen állás szerint a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem a Rapid csapat táblázat élén áll 6 ponttal!

A Terbe testvéreknek holnap a Pécsi Egyetem, a Bucharest University of Economic Studies és a BME hallgatóival kell megküzdeniük!

Női röpiseink első ellenfele az Ibériai-félsziget déli partjáról érkezett és az első szettben meg is lepték a mieinket! Hiába vezettünk az elejétől fogva, végig a nyakunkon voltak, majd be is előztek és az első felvonást 22:25-re fordították. De a folytatásban sem hagyott alább a lendület és ezen felül 5 pontos előnyre tettek szert.

Legnagyobb szerencsénkre a mi lányainkban is feltámadt a harci kedv és a második etapban meg ők nyertek hátrányból! Ez meg a hispánoknak nem tetszett, ám belőlük ekkorra már elfogyott a kurázsi és nem tudtak több játékrészben diadalmaskodni.

Fenyő Balázs tanítványai holnap 11:45-kor a románoktól vereséget szenvedő Norwegian University of Science and Technology-vel csapnak össze!

És ha már a hölgyeknél említésre került: Fenyő Balázs, aki nem csak, hogy először vezet felnőtt csapatot, de még a fiúknál is aktívan kiveszi a részét a munkából játékosként! Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a srácok rendkívül magabiztosan kezdtek, de ennek ellenére a 3. szettől jól megnehezítette a dolgukat horvát kihívójuk.

Az első etapban szoros küzdelemben, de sikerült nyernünk 27:25-re, majd a másodikban olyan fölényt alakítottunk ki, hogy szinte a zsebünkben érezhettük a 3:0-os diadalt…de nem. A 3. szett az elsőre hajazott, azzal a nüansznyi különbséggel, hogy a zágrábiak nyerték 27:25-re. Ami az első kettőben összejött, hogy szinte minden téren sikerült hibára kényszeríteni a horvátokat, jó volt a nyitásfogadás és szép, látványos akciókat dolgoztunk ki, az a 4-ben minket küldött padlóra, így jöhetett a mindent eldöntő 5. kör.

Legnagyobb örömünkre ismét felénk billent a mérleg nyelve és sikerült kiharcolni a győzelmet! Mindent összegezve, Nagy Gergely csapata egy roppant izgalmas és esetenként izzasztó mérkőzésen tudott diadalmaskodni, holnap pedig a portugál Polytechnic Institute of Porto-val néznek farkasszemet 16:00-kor!

A holnapi nap folyamán csatlakozik továbbá judoban: Szöllősi Gergely (66-73 kg), Zelcsényi Miklós (73-81 kg), Kriza Anna (57-63 kg), Gombás Bálint (60-66 kg) és kickboxban: Száraz Gergő KL -63 kg.

Mindenkinek gratulálunk a győzelmekhez, hajrá TF!

Fotó: EUG2024