Egyetemi sport EUG

EUG – 14. nap

Az egyetemi játékok utolsó előtti versenynapján úszás, taekwondo, karate és kosárlabda volt számunkra a terítéken. A napot mindenki korán kezdte, úszóink 9-től előfutamokon vettek részt, ezzel egy időben kosarasaink lejátszották utolsó mérkőzésüket (a 13. helyért), taekwondo és karate versenyzőink pedig délelőtt vágtak neki a harcoknak.

Úszóink ma két egyéni és egy váltó számban voltak érdekeltek. Berta Barbara révén 100 méteres hátúszásban, Molnár Laurának köszönhetően pedig 200 méteres mellúszásban voltunk finalisták. Barbara remek úszással 7. lett, míg Laura úgyszintén nagyot hajtva 8. helyen ért célba. Az úszószámok zárásaként 4×100 méteres gyors váltónknak szurkolhattunk. Az Ollé, Fecske, Berta, Molnár összetételű kvartett végül az 5. helyen zárta utolsó versenynapját.

Aki ekkor azt hitte, hogy nem érhet minket több öröm, az nagyot tévedett, ugyanis Szűcs Krisztiánnak hála taekwondóban meglepetés menetelésnek lehettünk szemtanúi. Krisztián portugál ellenfelet győzött le az első körben 2:1 arányban, cseh riválist a negyeddöntőben, majd a legjobb négy között Matthew Howell-lel nézett farkasszemet. Sportolónkkon ekkor már mutatkoztak a fáradtság jelei és bár keményen sorozta ellenfelét, az szilárdan állt a lábán. A brit végül nem csak itt, hanem a döntőben is győzedelmeskedett, Krisztián pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Forrás: MEFS

Kosárlabdázóink ma készülhettek utolsó megmérettetésükre, mely a 13. hely kilétéről döntött. Boros Zoltán legénysége a Bécsi Egyetemmel nézett farkasszemet reggel 9-től. A találkozón érezhető volt a felek kimerültsége, ami a sportág 6. versenynapján már nem csoda. A kiélezett első negyed után javarészt az osztrákok domináltak, akik a negyedik etapra fordulva már bebiztosították előnyüket. Végeredményben 64–50 arányban kaptunk ki, amivel 14. hely került a nevünk mellé.

Karate frontján Lencse Panna és Soós Áron által voltunk érdekeltek. Sajnos mind a két versenyzőnk elvérzett az első összecsapáson. Panna a koszovói Adelina Ramától, Áron pedig az ukrán Erik Rahozenkotól kapott ki.

Ezzel végéhez is értünk az idei EUG-n való részvételünknek, ahonnan összesen 12 (5 arany, 7 bronz) éremmel és temérdek tapasztalattal térhetünk haza. Minden sportolónknak gratulálunk a remek teljesítményekhez! A folytatásra majd 2024-ben kerül sor hazánkban, ahol a fő helyszínek Miskolc és Debrecen lesznek.