Egyetemi sport EUG

EUG – 12. nap

Végre örömhírekkel szolgálhatunk! Az EUG 12. napján kezdődtek el az úszó számok, ahol három TF-es éremnek örvendhettünk. A délután folyamán került megrendezésre az utolsó labdarúgó mérkőzés, illetve kosarasaink negyeddöntője a 9-16. helyért.

Kosarasaink délutánja hosszúra nyúlt, ugyanis rendes játékidőben nem jutottak dűlőre portugál ellenfelükkel. Az első negyedben egállal zártak a felek, majd a másodikban 4 ponttal szereztünk többet. A nagyszünetet követően a második félidő elején ledolgozta hátrányát a liszaboni különítmény, de a negyedik negyed szintúgy döntetlennel zárult. Ezek után jöhetett a hosszabbítás, ami sajnos az ellenfélnek kedvezett. Boros Zoltán fiai holnap a házigazdával mérkőznek meg és győzelem esetén vár rájuk még egy találkozó majd a 13. helyért.

Labdarúgóink nem úszták meg ennyivel. A rendes játékidőt követően a hosszabbításban sem született találat. De a büntetők terén is tovább kellett menni a megszokottnál. Elsőként Markovics állt a labda mögé és magabiztosan szerezte meg az első találatot. Őt Markos követte, majd szépen sorjában előbb Tóth, majd Gálfi, utánna Nemes. Sajnos az ellenfél sem hibázott, itt már 5:5 volt az állás. Gényi következett a sorban és nem is hibázott, ismét vezettünk, de a hetedik kimaradt. Még bízhattunk abban, hogy a norvégok is hibáznak, de nem így alakult, végül 7:6-ra nyerték a büntetőpárbajt. Prukner László tanítványai a 8. helyen végeztek a tornán.

Úszóink ennél szebben nem is mutatkozhattak volna be, már az első napjukon háromszor álltak dobogóra! Ollé Mónika 50m gyorson bronzot, alig 15 perccel később 100m pillangón elképesztő hajrát produkálva aranyérmet szerzett. Kiemelendő, hogy ez utóbbin végig a portugál Guedes vezetett, de a finishben Móni begyújtotta a rakétákat és 0.07 másodperccel hamarabb érintette meg a falat. Ezzel még nem volt vége, hiszen jött a 4×100-as váltó, ahol a lányok megint kitünően szerepeltek és végül bronzéremmel zártak.

50 méter mellen Berta Barbara döntőbe jutva 7. helyen zárt, Fecske Laura ugyanebben a számban 12. lett. 50 méter gyorson Molnár Laura 16. helyezett lett. Holnap reggel hősnőink 9:00-tól folytatják és szívből reméljük, hogy hasonlóan szép eredmények születnek.

Ha már a holnapnál tartunk, délelőtt csatlakozik a küzdősportok sorába a karate és a taekwondo. Az éremtáblázaton visszakapszkodtunk a második helyre és reményeink szerint innen még akár feljebb is vezethet az út!

Hajrá TF, így tovább!