Egyetemi sport EUG

EUG – 11. nap

Hamarosan a végéhez érkezik az Európai Egyetemi játékok, de vannak sportágak ahol még javában dúlnak a harcok, illetve holnaptól úszóink is alámerülnek. A mai napon két csapatunk lépett pályára, de sajnos nem örülhettünk a meccsek végén.

Labdarúgóink indították a délelőttöt, ellenfelük a spanyol University of Granada volt. Az időjárás mára 180 fokos fordulatot vett és a meleg helyett szakadó esőben kellett játszaniuk a fiúknak. Jól is kezdték a találkozót, már a 30. percben megszerezték a vezetést Gálfi révén. Sokáig nem örülhettünk mert két minutummal később egy kontrát követően kiegyenlítettek az andalúziaiak és így a félidei pihenőre döntetlennel vonultak a felek.

A második játékrészben mindkét fél hasonlóan agresszív stílusban folytatta a találkozótt, a játékvezető pedig engedte a kemény fizikai kontaktokat, aminek a mieink és a nézők is örülhettek. Sajnos egy kifejezetten szép szélről érkező csavarást követően az ellenfél megszerezte a vezetést, mi azonban nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel, így a meccs végeredménye már az 50. percben kialakult. Prukner László tanítványai holnap a 7. helyért szállnak harcba a norvégokkal, akiket egyszer már sikerült legyőzni 2:1-re.

Férfi kosarasaink este a csoportelső törökökkel néztek farkasszemet. Nehezen indult meg a pontgyártás részünkről, így az első negyedet követően 17 pontos differenciával fordultunk. A másodikban már felvettük az ellenfél ritmusát és kifejezetten szép akciókkal, illetve látványos megoldásokkal jöttünk vissza a meccsbe. A nagyszünet után megint megindultak az isztambuliak. A játékosaik teljesen más dimenziót képviseltek, mint amihez otthon hozzászokhattunk, ez taktikájukon és a játékukon is megmutatkozott.

A záró etapban ismét magukra találtak Boros Zoltán fiai, de az ellenfél jelentős előnyét már nem tudták ledolgozni. A kialakult végeredmény tükrében a srácok majd a 9. helyért szállhatnak harcba, holnapi ellenfelük pedig a portugál Liszaboni Egyetem lesz.

Továbbra is hajrá TF!