Egyetemi sport EUG

EUG – 1. nap

Akárcsak a helyi időjárás, a mi napunk is legalább olyan változatosra sikerült. Hol a dics fényében sütkéreztünk, hol pedig eláztunk, vagy éppen elfújt bennünket a szél. Legkorábban a sakk kezdődött, ahol parádésan kezdtek a lányok és a fiúk is, mindkét csapatunk 2-0-ás győzelemmel nyitott. Ezt követően 1-1 győzelmen és vereségen kellett osztozni a pároknak (minden pár adott tagjának elért eredményét számítják be) és így a lányok a 4., a fiúk a 12. helyről várják a folytatást.

Futsalos lányaink a német Münster Egyetem csapatával mérkőztek meg és sajnos vereséggel ért véget a találkozójuk. Az első félidőben 1-0-ra ment a jóval rutinosabb ellenfél, majd a második játékrészben is kihasználták a helyzeteiket, ezzel kialakítva a 3 gólos különbséget.

Kick-boxos srácaink uralták a mezőnyt és megvan az első érmesünk is! Fésű Lajos 2 kategóriában is indult, az elsőben (KL) brit ellenfelét technikai KO-val kiütötte, a másikban pedik (PF) bronzérmet szerzett. Rohonczi Jenő kiélezett küzdelemben múlta felül osztrák ellenfelét, ezzel pedig az elődöntőbe verekedte magát.

Teniszezőink mindkét csapata ugyanazon angol egyetemmel csapott össze. Hölgyeké az elsőbbség alapon ők indítottak, és legnagyobb bánatunkra mind a 3 ( 2 egyéni és 1 páros) meccsükön felülmúlta őket az ellenfél. A srácok azonban megtorolták az elszenvedett vereségeket és visszaadták a kölcsönt! Az első egyénit megnyerték, majd becsúszott egy vereség, de a párosban korrigáltak és lecsapták a nottinghamieket, így 2:1-re nyertek. Lányaink a 3., fiaink pedig a 2. helyről folytatják.

A TF-es lányok a háló bal oldalán

Zárásképpen pedig egy kettős győzelem strandröpiseinktől! A srácok nagyon kitettek magukért, pedig elmondásuk szerint megküzdöttek az ellenfelek mellett az elemekkel is. De semmi nem akadályozta meg őket abban, hogy először az ukránokat, majd a horvátokat is megverjék szettvesztés nélkül.

Folytatás következik – 2. nap!

Természetesen a holnap sem marad eseménytelen! Sakkozóink mindkét csapata 9:30-kor fog kezdeni grúz és lengyel ellenfelek ellen.

Teniszezőink ezúttal más egyetemekkel fognak találkozni. A hölgyek ellenfele a svájci alpokból érkezett, míg az uraké Franciaországból.

Strandröpiseinknek egyetlen riválisa lesz a maiakkal ellentétben, mégpedig a lengyel fővárosból.

Kick-boxosainknál egyelőre csak Bozók Szabolcs ellenfele tisztázódott, a többiekére a reggeli órákban fog fény derülni.

Ami örömünkre szolgálhat, hogy újabb sportágakkal bővülünk ki a második napra. Röplabdás lányaink riválisa Spanyolországból, Valenciából érkezik.

A másik pedig a 3×3 kosárlabda lesz, ahol mindkét csapatunk 2-2 meccset fog játszani.

Gratulálunk mindenkinek a mai eredményekhez és hajrá TF!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!