Kosárlabda Női NBI/A

Értékes tapasztalatok

A női NB 1 A csoportjának 12. fordulójában az Aluinvent DVTK csapata fogadott minket otthonában. A mérkőzést megelőzően lányaink, a hatodik helyet foglalták el a tabellán, míg a diósgyőri egylet a harmadikat.

Az első negyed elején rövidzárlat érte csapatunkat, így a diósgyőriek egy 14-0-ás szériával kellőképp meglógtak előlünk. Ekkor csapatkapitányunknak, Süle Krisztinának sikerült megtörnie a csendet egy hárompontossal. Ettől kezdve, ebben a játékrészben kb. minden második hazai kosárra tudtunk ponttal válaszolni.

Első negyed: 30-12 oda.

A második játékrész már kiegyenlítettebb lett, mint az ezt megelőző. Néhány kiharcolt faulttal és ellopott labdával sikerült egy kicsit megállítani a menetelő hazaiakat. Chanise Jenkins vezérletével, Bernáth és Doktor hárompontosaival sikerült elhoznunk ezt a negyedet 18-19 arányban. Ezáltal már csak 17 pont volt a lemaradásunk a hazaiakkal szemben.

Második negyed: 48-31.

A nagyszünetben sikerült rendet tenni a csapat fejében Magyar Biankának. Egy teljesen más TFSE-t láthattunk ebben a játékrészben. A két Jenkins lány mondhatni teljesen átvette az uralmat a mezőny felett.  Nem kevéssel a negyed kezdete után egy 11-0-ás rohanással sikerült közelebb férkőznünk a hazaiakhoz. A negyed végére sikerült 4 pontra is feljönnünk Bernáth Réka sikeres büntetőinek köszönhetően. Ám itt fújtak még egy faultot a hazai csapatnak és két dobást követően 6 pontra ment el a Diósgyőr.

Harmadik negyed: 62-56.

Elérkeztünk a végjátékhoz. A negyed elején 3 pontra is feljöttünk, de innentől kezdve elkezdtek dominálni a hazaiak. Rengeteg támadó lepattanót tudtak szedni, amiből rendre pontokat is gyártottak. Chanise Jenkins továbbra is sziporkázott (11 pontot szerzett ebben a negyedben), de sajnos a többieknek már remegett a keze a fáradtságtól és drukktól. Ennek köszönhetően sikerült ismét egy szoros végjátékot összehoznunk, de sajnos ez alkalommal alulmaradtunk.

Végeredmény: 85-74.

Így sikerült sokadjára bizonyítanunk, hogy igenis van keresnivalónk az NB1 A-ban.

MVP: Chanise Jenkins, mutatói 29 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz. (10/6 tripla)

Hatalmas gratuláció a csapatnak!

Csak így tovább!

Hajrá TFSE!