Birkózás

Érmekkel távoztunk az első felnőtt válogatóról!

Hétvégén (01.28) rendezték az év első szabad és kötöttfogású felnőtt válogatóját Csepelen a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA). A sportág színe-javát felsorakoztató rangos eseményen 5 sportolónk képviselte egyesületünket. Férfiaknál és nőknél egyaránt a Budapesti Honvéd SE versenyzői taroltak, de a mieink sem távoztak üres kézzel.

Szabadfogásban nőknél Teleki Blanka 68 kg-os súlycsoportban a 4. helyen végzett, Kántor Kata 76 kg-ban bronzéremig jutott. Szintén szabadfogásban birkóztak fiaink is, közülük Guttin Áron 74 kg-ban a 6., míg Bihari Brúnó Soma 86kg-ban a 10. helyen végzett. Nagy örömünkre Bartáky Marcell 92 kg-ban ezüstéremig menetelt! A felkészítésben Dr. Barna Tibor segítette a fiatalok munkáját.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatói közül is többen részt vettek a versenyen, sőt érmekig is jutottak kötöttfogásban! Kismóni Móric (FTC) 2., míg Dömök Péter (FTC-KIMBA) 3. helyzett lett 82 kg-os súlycsoportban. A 87 kg-osok között Takács István (BHSE) ezüst és Szilvássy Erik (Csepeli BC) bronzérmet szerzett.

Gratulálunk az eredményekhez!