Kosárlabda Női NBI/A

Érkezik az utolsó hazai 2022-ben!

NBI/A-s női kosarasaink utolsó hazai bajnoki mérkőzésükre készülnek 2022-ben. Magyar Bianka és Hegedűs Péter tanítványai a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós csapatát fogadják szombat este a Városmajorban. Kőkemény összecsapás elé nézünk, hiszen az ellenfél a legutóbbi fordulóban szerezte meg első sikerét a Cegléd ellen idegenben (64–77), nekünk pedig nagyon fontos lenne egy lélekemelő győzelem a válogatott szünet előtt.

Több nehézség is adódik a mi házunk táján: Khaalia Hillsmannal közös megállapodással bontottunk szerződést, több sérültünk is van, akik még nem tudják vállalni a játékot, illetve a legutóbbi 5 fordulóból csupán 1 alkalommal hagytuk el győztesen a parkettet. Az 5 meccses formával nincs másképpen a BKG sem, azonban ők pont pár napja jegyezték első sikerüket.

Forrás: eredmenyek.com

Ha összegezni kell, mellettünk szól a hazai pálya előnye, a kőkemény edzésmunka, a csapat összetartása és az eddigi statisztika. Eddig két alkalommal találkoztunk a BKG csapatával, mind a kétszer győzelmet arattunk. Első körben 2021 novemberében hazai pályán 83–69-re, majd idegenben hosszabbítást követően 78–81-re.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Felvezető videónkban vezetőedzőnk, Magyar Bianka a találkozó előtt értékelte a szezon eddigi tapasztalatait, Hillsman távozására is kitért, továbbá szót ejtett a fiatal magyar játékosokra háruló szerepről is.

Fontos megemlítenünk szurkolóinkat is, akik támogatásában ezúttal is bízunk, hiszen nagy derbi van kilátásban 2022 utolsó hazai találkozóján! Segítségükkel még a legrutinosabb ellenfeleket is meg tudtuk rendíteni, reményeink szerint velük közösen győzelmet szerezhetünk itthon.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

9. forduló: TFSE-MTK – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós (11.12. 18:00)
MTK Városmajor, Budapest
Játékvezetők: Frányó Péter, Kovács Nimród János, Major Ádám (Reisz Péter)

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!