Kosárlabda Női NBI/A

Érkezik a Szekszárd!

Élvonalbeli női kosarasaink a bajnokság 4. fordulójában a TARR KSC Szekszárd együttesét fogadják. A felkészülési időszakban már találkozott a két gárda, azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán és a szekszárdiak nem csak a bajnokságban, hanem a nemzetközi porondon is jól teljesítenek.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hegedűs Péter csapata a bajnoki nyitányon hosszabbításban győzte le a Sopront, ezt követően Pécsett vereséget szenvedett, majd legutóbb megnyerte a Vasas elleni fővárosi rangdót. A bajnokság tekintetében a tolnaiak mindhárom meccsüket behúzták. Az első fordulóban kifejezetten szorosra sikeredett a BKG elleni összecsapásuk, de végül 79–77-re tudtak nyerni. Később a Pécs és a Cegléd alakulata ellen már magabiztosabb diadalokat arattak. Hozzá tartozik, hogy eddig csak otthon léptek pályára és ez lesz az első idegenbeli bajnoki kalandjuk. A Szekszárd az Európa-kupában sem tétlenkedik, első csoportmeccsükön megverték a cseh Chomutov csapatát otthon, most kedden pedig Madridban volt jelenésük a Movistar Estudiantes otthonában, ahol a spanyolok 83–69-re múlták felül őket.

A felkészülési időszakban már összemértük erőnket velük, akkor 77–64 arányban győztünk a foghíjasan felálló keretük ellen. A legutóbbi idényben hazai környezetben emlékezetes meccset játszottunk ellenük, hiszen 81–75-re diadalmaskodtunk a Városmajorban. Azóta mindkét keret jelentősen átalakult, tőlünk visszatért Szekszárdra Theodoreán Alexandra, Horváth Dóri pedig pont a tolnaiaktól érkezett hozzánk.

Nagyon izgalmas mérkőzésre van kilátás, mivel két olyan csapat néz egymással farkasszemet, melyek egyaránt kombinatív játékot játszanak és jól állnak a rajtot követően. Előzetesen a Szekszárd tűnhet esélyesebbnek, hiszen hibátlanok az NB I.A idei kiírásában, de a hazai pálya előnye mellettünk szólhat.

Az összecsapásra való belépés ingyenes. Kilátogató szurkolóinkat a Jaromír Sörbisztró frissen csapolt söreivel várjuk. Kapunyitás 17 órakor.

Női NB I/A – 4. forduló
TFSE-MTK – TARR KSC Szekszárd (10.22. 18:00)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest

Sok sikert lányok, hajrá TFSE-MTK!