Kosárlabda Női NBI/A

Emelt fővel térhettünk haza

Ma este, 18:30-tól játszotta a TFSE-MTK a szezonbeli 9. mérkőzését, ezúttal idegenben. Az ellenfél, a magyar és európai viszonylatban is top csapatok közé tartozó, Aluinvent DVTK volt.

A hétvégi, pécs elleni fájó vereség után játszhattunk ismét bajnoki mérkőzést, ahol lányaink mindenképp bizonyítani akarták, hogy igenis számolni kell a TFSE-MTK-val.

Az első negyedben papírforma szerint alakult a mérkőzés. 7-0-ás hazai roham után sikerült nekünk is elkezdeni a pontgyártást, Bernáth Réka sikeres hármasával. Ezt követően ki is tudtunk egyenlíteni 7-7-es állásnál. Ám ekkor ismét beindult a hazai gépezet és átvették az irányítást. Több-kevesebb sikerrel tudtunk érvényesülni mi is, így a negyed végén csak 10 pont volt a két csapat között. (26-16)

A második játékrész feléig tudták hozni a formát a piros-fehérek. de tudtuk tartani a 10 pontos különbséget. A következő 5 percben sok hibával játszottak a hazaiak, és mi ezt kihasználva 20-28-ra megnyertük a negyedet. Így a második félidő előtt már csak 2 pont volt a két csapat között. (Itt külön kiemelendő Bernáth Réka teljesítménye, aki 14 pontot szerzett ebben a negyedben)

Félidő: 46-44

A harmadik negyedben is hullámzó teljesítményt hoztak a hazaiak. Ezeket a hullámvölgyeket kihasználva partiban tudtunk maradni végig. A negyedet így is a DVTK csapata tudta megnyerni, de az előnyét nem tudta számottevően növelni, így 6 pontos hátrányból vághattunk neki az utolsó negyednek.

A végső felvonásban pontatlanul kezdett mindkét csapat. Sok eladott, illetve szerzett labdát jegyeztek a felek. Emellett a dobások sem ültek egyik oldalon sem. A kosárcsend 3 perc játék után tört meg, Alisia Jenkins sikeres középtávoli dobásának köszönhetően. Innentől hol az egyik, hol a másik csapat szerzett kosarat, így a hazai vezetés sosem csúszott 8 ponton túlra. A negyed során még egyszer sikerült megközelíteni 3 pontra a hazaiakat, akik itt megálljt parancsoltak. Így a végjátékra maradt a meccs sorsa. A DVTK hölgyei mondhatni hibátlanul kosaraztak, ezáltal meg tudták tartani előnyüket és növelni is tudták azt a lefújásig.

Végeredmény: 87-79

Legeredményesebb TFSE-MTK játékos(ok):
Bernáth Réka: 25 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz
Nevena Markovic: 17 pont, 10 lepattanó, 3 gólpassz

„...legutóbbi meccsünkhöz képest jobb teljesítményt akartunk nyújtani és az eredményen túl emelt fővel akartunk lejönni a pályáról…„-mondta Magyar Bianka a mérkőzést követően

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!