Taekwondo

Elsöprő taekwondós sikerek!

Május 7-én Nagykátán kerül megrendezésre az Országos Diákbajnokság és Engrich Mariann emlékverseny a Magyar Taekwondo Szövetség szervezésében, ahol két TFSE-s sportoló is kiválóan teljesített. Szinte már megszokássá vált, ha taekwondo van terítéken, akkor Józsa Levente neve felmerül. 19 éves tehetségünk ezúttal sem okozott csalódást!

Fotó: Potóczki Renáta

Sportolónk első meccsén már érezni lehetett, hogy megáll a levegő a sportcsarnokban. Kiválóságunk versenyét minden helyszínen lévő szájtátva figyelte, ugyanis érezhetően más dimenziót képvisel, mint a magyar mezőny. Levi ezúttal -74 kg súlycsoportban indult – igaz, a nemzetközi mezőnyben 68 kg-hoz van szokva – de nem zavartatta magát és már az elődöntőben TKO-val és 40 feletti rúgott ponttal zárt. Az ezt követő fináléban még ennél is feljebb helyezte a lécet, hiszen úgy nyert 72–2-re, hogy a 2 elszenvedett pontot is intésből kapta (tehát nem ellenfele szerezte, hanem ő hibázott).

Fotó: Potóczki Renáta

Józsa Levi bravúrja mellett utánpótlásfronton egy olyan tündökölni kezdő csillagról számolhatunk be, aki 2021 szeptemberében a TFSE-nél kezdett el megismerkedni a sportággal. Pető Baranabás a Poomsae Kadet Fiú C kategóriában volt érdekelt és ha már ott volt, akkor legjobbnak bizonyult mezőnyében. A hagyományos küzdelmek mellett a rúgóversenyen is szépen helytállt Barnabás, ott a 4. helyen zárt. Feltörekvő fiatal sportolónkról az eseményeket követő neves szaktekintélyek is elismerően nyilatkoztak, kiemelve azt, hogy akár a jövő egyik reménysége is lehet!

Sportolóinknak és felkészítőiknek szívből gratulálunk és eredményekben gazdag folytatást kívánunk!

Fotó: Potóczki Renáta

Ami a folytatást illeti: Józsa Leventére május 20-tól az idei év eddigi legfontosabb versenye, az Európa Bajnokság vár Manchesterben.

Facebook

Szakmai Partner

Kiemelt támogató

Kövess minket mindenhol!