Férfi NBII Kosárlabda Rájátszás

Vereség a rájátszás első mérkőzésén

A férfi kosárlabda NBII keresztjátékában csapatunk a Keleti csoport 1. helyezettjét, a NYÍKSE alakulatát fogadta hazai környezetben. A találkozóra jó előjelekkel készülhettek fiaink, hibátlan tavaszi formájuk kellő löketet adott a felkészülés során.

A kezdő sípszó után a vendégeknek állt a zászló az első percekben. Hatékony támadójátékkal rukkoltak elő a nyírségiek, akik masszív védekezéssel akadályozták meg kísérleteinket. 3–10-es állásnál vezetőedzőnk időt kért, és néhány taktikai utasítással ráébresztette a srácokat, hogy nem kell alárendelt szerepben játszani, bátran bontakozzanak ki, mert annak meglesz az eredménye.

Így is történt: az időkérést követően elkezdték csillogtatni tudásukat a fiúk és a sikeres távoli próbálkozásoknak köszönhetően visszajöttek a meccsbe. A negyed vége egál lett: 12–12.

A második játékrészben már a kezdetektől fogva dominált csapatunk. Kifejezetten sok akciónk zárult ponttal, pontokkal, ezeknek köszönhetően meg tudtunk lépni a riválistól és 37–22-vel vonultunk a félidei pihenőre.

A harmadik negyed elején egy darabig nem változott a különbség, ezért bizakodhattunk, hogy stabil vezetésünk birtokában megszerezhetjük a győzelmet. A NYÍKSE védelme ekkor megálljt parancsolt, hosszú percek teltek el TFSE pontok nélkül. A vendégek eközben feltornászták magukat 4 pontos differenciára: 47–43.

A záró akkordban már fej-fej mellett haladtak a felek, végig nagyon izgalmas perceket élhettünk át. Két perccel a vége előtt sajnos a vendégek átvették a vezetést és a záró dudaszóig meg is tartották.
Végeredmény: TFSE – Sunshine NYÍKSE 62–69

TFSE: Király 10/3, Laman, 19/15, Horváth G. 8/6, Körömi 8/3, Szabó D. 7 Cs.: Kovács M. 10/6, Schubert, Kovács B., Börcsök, Váczi, Pataki, Lepsik.
Vezetőedző: Boros Zoltán

A párharc pénteken 19:00-tól folytatódik idegenben. A folytatással kapcsolatban bizakodásra adhat okot, hogy a mérkőzés egésze során egyenrangú ellenfele voltunk a nyíregyháziaknak. Hajrá srácok a visszavágón!