Kosárlabda Női NBI/A

Első fővárosi rangadónkra készülünk!

Női kosárlabdázóink szombaton a Vasas Akadémia otthonába látogatnak. Az NB I.A 3. fordulójában azzal a fővárosi riválissal nézünk farkasszemet, amely ellen oly sok éven át voltunk szinte közvetlen szomszédságban. Az első két meccsén két vereséget jegyző pasaréti csapat mindig kemény dió. Pláne hazai csarnokukban.

49–88 arányú fiaskó az UNI Győr ellen, 51–61-es vereség a Sopronnal szemben. Tétmeccsen ez következő ellenfelünk, a Vasas Akadémia mérlege. Fiatalokra épülő, megújuláson áteső gárda esetében egyik eredményt sem kell megmagyarázni, főleg úgy, hogy a tavalyi ezüstérmes, illetve bajnok volt az ellenfél. A piros-kékekben idén is biztosan sok lehetőség és meglepetés rejlik, így maximális fókuszban kell érkeznünk hozzájuk, ha sikerrel szeretnénk zárni.

Ami minket illet, Sopron elleni bravúrgyőzelmünk után Pécsre utaztunk, ahol megfogyatkozva álltunk fel, mégis tisztesen helytálltunk, végül 10 ponttal maradtunk alul. Mostanra kiegészültünk irányítóinkkal, így Dúl Pankával és Dúl Terkával, akik közül Panka nyilatkozott a hétvégi mérkőzést megelőzően. Ezt ITT tudjátok megtekinteni.

Egymás elleni mérlegünk 8 meccsre vezethető vissza, ezeken 6 TFSE-MTK és 2 Vasas győzelem született. A Vasas otthonában játszott 4 találkozóból 3 alkalommal mi kerültünk ki győztesen, azonban a legutóbbi meccsen, tavaly decemberben ők zártak sikerrel. Szerencsés Tamara az ellenfél legponterősebb játékosa, egyaránt 14 pontot szerzett a Győr, majd a Sopron ellen is.

Vezetőedzőnk, Hegedűs Péter gondolatai az összecsapást megelőzően: „Örülünk, hogy kiegészültünk a héten. Jól ment a munka, tudtunk új elemeket építeni a játékunkba, az eddigieket pedig tovább sikerült csiszolni. Várjuk a budapesti rangadót!”

Bátorítunk mindenkit, hogy látogasson ki szombat este a hazai csarnokunktól mindössze pár megállóra található Pasaréti Sportcentrumba, ahol 18 órától veszi majd kezdetét az összecsapás.

Női NB I.A – 3. forduló
Vasas Akadémia – TFSE-MTK (10.14. 18:00)
Pasaréti Sportcentrum, Budapest