Kézilabda Női NBII

Elképesztő első győzelem

A TFSE női kézilabda csapata az NBII északi csoportjának 13. játéknapján látta vendégül a jelenleg listavezető DKA-Vác alakulatát. Egyértelműen a vendégek voltak az esélyesebbek, de a sport szépsége, hogy a papírforma gyakran felborul.

Már az összecsapás elején jelezték Herbert Krisztián tanítványai, hogy itthon tervezik tartani mind a két pontot, ugyanis 15 percnyi játék után 12-5-öt mutatott az eredményjelző. Remek akciógólok születtek, beállóból Orján Viktória, átlövésből Rácz Alma, illetve szélről pedig Ragó Rebeka jóvoltából. A váciakat láthatóan meglepte ez a kemény ellenállás, és még a 2 darab időkérés sem segített a helyzeten. A szünetre még tovább nyílt az olló, 20-14-es állással vonultak pihenni a felek.

Aki azt gondolta, hogy a második félidőben megváltozik a játék képe, az nagyot tévedett. Rögtön 10 perc alatt egy elképesztő 10-4-es rohammal gyakorlatilag a hölgyek eldönötték a mérkőzést. Rácz Alma mellé csatlakozott Herman Nikolett, finoman szólva hálószaggató bombákakkal vették el mind a 3 váci kapus önbizalmát. Beállós pozícióban Illés Petra szállt be remekül, illetve az egész 60 perc leforgása alatt a védelem betonfalként állt a kapu előtt, ennek is köszönhetően a kapusteljesítmény is szenzációs volt mind Molnár Noémi, mind pedig Balázs Réka részéről.

A tetemes előnynek köszönhetően volt alkalma a stábnak új figurákat is gyakorolni, így előkerült a 7-6 elleni felállás, amely még nagyobb zavart keltett a vendégek térfelén. Ahogyan már korábban is említettem, semmi sem kérőjelezhette meg a győzelmet, megszületett az első siker ebben a kiírásban.

Végeredmény: TFSE – DKA-Vác 41-32(20-14)

Hatalmas fegyvertény ekkora különbséggel legyőzni a listavezetőt, továbbá ki kell emleni, hogy mind a két játékrészt megnyerték a hölgyek, 20-14 és 21-18 arányban. Rengeteg összetevője volt a sikernek, egy igazi egség vonult ki parkettre, és megmutatta, hogy igen is számolni kell a TFSE-vel a jövőben. Mindenki kivette a részét a sikerből, tökéletesen működött a játék mind támadásban, mind pedig védekezésben, erre az összecsapásra nagyon is lehet építkezni a bajnokság hátralevő részében. Herbert vezetőedző pedig szinte 8. emberként volt a pályán, igazi tűzzel segítette a győzelemhez tanítványait, és ez a mentalitás jellemezte az egész társaságot.

Szabó József szakosztályvezető egy mondatban jellemezte a látottakat:

„Úgy néz ki a mérkőzésen nyújtott teljesítmények és az eredmény alapján, hogy a csapat és az edzői stáb egymásra talált, a találkozó utolsó tíz percében már a gyakorlásra is lehetett gondolni.  Most is úgy érzem, jól döntöttem az edzői kérdésben, alakul a csapatmunka szakosztályi szinten.”

A folytatásban február 27-én lépnek pályára újra a lányok, ezúttal is hazai környezetben, és ismét egy kemény ellenféllel szemben, a Ferencvárosi TC U22-es gárdája látogat a Zágrábi utcába 14 órai kezdettel. A találkozó ezúttal is zárt kapus lesz majd.

Hajrá TFSE!