Férfi NBII Kosárlabda

Éljük át újra!! #1

A sajnálatosan kialakult járványügyi helyzet miatt, mint arról már korábban beszámoltunk az MKOSZ valamennyi bajnokságát befejezettnek tekinti, így a NB2-ben szereplő kosaras fiaink a 8.helyen zárták a csonka szezont. A helyzetre reagálva a TFSE labdasport szakosztályai kapcsán múltidézéssel illetve a játékosok átalakult mindennapjairól, kihívásairól számolunk be. E cikkben férfi kosarasaink őszi első 5 találkozóját elevenítjük fel.

A srácok nagy reményekkel várták az őszi kezdést, ugyanis a 2018/2019-es szezonban sikerült megnyerniük a FÉRFI NB II. KÖZÉP B csoportját ami hatalmas siker volt a csapat számára. A 2019/2020-as szezont egy otthoni magabiztos győzelemmel kezdtük a BKG PRIMA Akadémia ellen. A meccsen négyen is 10 pont felett dobtak, de közülük Király Zalán 14 pontja mindenképp kiemelendő.

A következő fordulóban a Budaörsi DSE csapata fogadott minket, ahol meg tudtuk őrizni veretlenségünket egy nem is akármilyen 40 pontos győzelemmel. A srácok ezen a napon rendkívül felszabadult és kombinatív játékkal tudtak előrukkolni és többen is zsinórban másodjára 10 pont felett zártak, például Félix Ákos aki nagyon agilisan mozgott az egész meccs során.

A 3.fordulóban a szintén fővárosi Zuglói Sasok csapata látta vendégül a csapatot és végül egy nagyon szoros párharcban sajnos 3 ponttal alulmaradtunk és ezzel elszenvedtük az első vereségünket.

Szerencsére egy héttel később hazai környezetben sikerült újból győzni és ez valamelyest javított a játékosaink hangulatán. A Csepel elleni siker alkalmával ezúttal Pataki Levente gyűjtötte a legtöbb pontot, számszerűen 14-et, amit már több alkalommal is ért el egy játékosunk egy találkozó során. Külön kiemelendő, hogy meccsről-meccsre egyre több játékosunk került igen kiemelkedő formába, így mindig volt valaki aki tudta vezetni a csapatot.

Ennek ellenére sajnos az 5.fordulóban nem tudtuk magunkat fenntartani a győzelmi pályán és a múltkori idegenbeli meccshez hasonlóan ezúttal sem tudtunk győztesen távozni a vendég csapat otthonából, ezen alkalommal Veresegyházáról.

A legközelebbi alkalommal újabb két játékosunktól fogunk néhány kérdésre választ kapni, a mögöttünk álló időszak, a jelen helyzet és egy-két érdekesség kapcsán.

Addig is!

#stayhome #staysafe
Hajrá TFSE!