Kosárlabda Női ANB I Zöld Női MEFOB Női NBI/A Női NBI/B

Elbúcsúztunk a 21/22-es szezontól!

Kosárlabda szakosztályunk női szakágának tegnap délután volt évzáró értékelése, ahol első körben bejártuk az épülőfélben lévő Csörsz utcai csarnokot, ahol a munkálatok vezetője bemutatta a komplexumot. A hölgyek hamar elájultak a látványtól és már azon ábrándozhattak, milyen lesz itt egy dudaszós triplát elsütni 1500 néző előtt. A bejárást követően ideje volt visszatérni az egyetem kampuszára, ahol a HINTA teraszon megrendezett fogadáson NBI/A-s, ANBI zöld, ANBI piros és MEFOB csapatunk is képviseltette magát!

Dr. Sterbenz Tamás, egyetemünk rektora és csapatunk szakmai vezetője értkékelte az idén látottakat, kitérve az eredményekre, a folyamatos épülésre és legfőbb tanulságokra. Rektor úr beszéde után ügyvezetőnk, Rakaczki Zoltán vette át a szót, aki megköszönte a játékosok, edzők, szakmai stáb munkáját. Elhangzott, hogy eredményesség tekintetében ugyan nem léptünk előrébb, mégis számos pozitív jele van annak, hogy a meghatározott irány jó: Zsinórban harmadik éve vívtuk ki a rájátszást és a Magyar Kupa szereplést, töretlenül ott vagyunk a MEFOB legjobb 4 csapata között, bővül fiatal magyar tehetségeink sora, egyetemista magra tudjuk fektetni a csapatot, emellett stábunk tagjai is a TF-en tanulnak/tanultak.

Csapatok szép eredményekkel zárták a szezont, legyen szó bajnokságról vagy akár MEFOB-ról! A Zöld csoportban szereplő TFSE-MTK U23 és az NBI/A-s felnőttek egyaránt a 8., a piros csoportos gárda pedig a 6. helyen végzett a bajnokságban. Egyetemista kosarasaink a nemrégiben rendezett MEFOB FESZT-en a dobogó haramadik fokára állhattak fel. Kiemelendő, hogy játékosaink közül többen is két vagy három csapatban vállaltak szerepet egyszerre!

Sok tanúlságot és szép emlékeket hordoz magában ez az év, de sajnos a boldogság mellett a szomorúságnak is helyt kellett adni, mivel három élvonalbeli játékosunktól is elköszöntünk az évzárón. Tóth Tímea, Herman Aliz és Süle Kriszina nem folytatja NBI/A-s kalandját velünk. Tóth Tímea nem tudott részt venni a búcsúztatáson, Aliz viszont csak félig köszönt el, hiszen a piros csoportban folytatja a jövőben. Bánatunkra korábbi kapitányunk és ikonunk, Süle „Mau” Krisztina befejezte aktív pályafutását. Igaz, esetében már azért is hálásak lehetünk, hogy szezon közben segítségünkre volt és a kifejezetten nehéz év eleji időszakban visszatért a tőle megszokott elszántsággal, kisugárzással és elánnal!

Mindenkinek gratulálunk a szép teljesítményekhez, eredményekhez! Jó pihenést kívánunk!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!