Atlétika

Ekler Luca újabb világcsúcsa!

Kiváló paralimpikon atlétánk, Ekler Luca a párizsi Grand Prix versenyen ismét túlszárnyalt minden előzetes várakozást. Luca a T38-as kategóriában állt rajthoz 100 méteres síkfutásban, illetve a védjegyeként ismert távolugrásban.

https://www.paralympic.org/

Csütörtökön száz méteren a paralimpiai arany, illetve ezüstérmest megelőzve, új egyéni csúccsal (12.66) lepte meg a mezőnyt sportolónk, aki másnap távolugrásban 5.82 métert ugorva új világcsúcsot jegyezhetett (megdöntve sajátját).

Versenyzőnk a nemzeti sport-nak az alábbiakat nyilatkozta: „A száz méter kicsit meglepett, mert az idén eddig inkább gátfutóedzéseim voltak, de éreztem és reméltem, hogy távolugrásban meg tudom javítani a világrekordot, mert már több versenyen is 580 centi körül ugrottam, sőt, Győrben, a csapatbajnoki elődöntőn megjavítottam az egyéni csúcsomat, rendre biztosan versenyeztem, harmonikus volt a mozgásom”.

Ekler Lucának még két versenye van a nyáron: június 18-án Székesfehérváron áll rajthoz a Honvéd Kupán, majd június 24-én az országos bajnokságon, Budapesten.

Gratulálunk a csodálatos eredményekhez, további sikeres szereplést kívánunk!