Atlétika

Ekler Luca 2024-ig a TFSE-ben folytatja!

A TFSE paralimpikon, világ és Európa-bajnok, világcsúcstartó paraatlétája, Ekler Luca a napokban hosszabbította meg szerződését a párizsi olimpiáig egyesületünkkel. A megállapodás értelmében 2024-ig sikeredzőjével, Szalma Lászlóval készül, emellett minden támogatást megkap, amire a TFSE-nek az egyetemmel karöltve lehetősége van.

A TFSE ügyvezetője, Rakaczki Zoltán kiemelte, hogy Ekler Luca a TFSE és az egyetem élsportolói programjának gyakorlatilag a mintáját képezi. Korábban a TF-en kezdte meg tanulmányait alapszakon, itt fonódott össze munkája későbbi sikerei kovácsával, Szalma Lászlóval, az alapképzést követően mesterképzést kezdett az egyetemen, idén pedig már óraadóként is találkozhattunk vele. Ilyen magas szinten kifejezetten fontos, hogy több fronton támogatva legyen a sportoló, ezért a háttérmunkálatok (masszőr, dietetikus, sportpszichológus) terén is teljeskörű támogatásban lesz része Lucának.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora, prof. dr. Sterbenz Tamás így fogalmazott paraatlétánkkal kapcsolatban: „Örömünkre szolgál, hogy Ekler Luca továbbra is a TFSE és az egyetem kötelékében képzeli el a jövőjét. Az elmúlt évek sikerei azt mutatják, hogy jó irányba tart élsportolói programunk, paralimpikonunk pedig ékes példája annak, miként lehet az egyetemista létet a versenysporttal eredményes harmóniában folytatni. Biztos vagyok benne, hogy a jövőre esedékes világversenyeken és a 2024-es párizsi olimpián is büszkélkedve figyelhetjük majd Luca teljesítményét!

Szalma László az idei évben látottakról így vélekedett: „Luca jól dolgozik, a program szerint halad. Sajnos idén elmaradt a világbajnokság Japánban a covid miatt, az Európa-bajnokságon azonban sikerült világcsúcsot ugrani. Igaz, az eltervezett eredmény méterben nem lett meg, de 2023-ban ezt is elérjük majd. A hetekben Nyíregyházán vár ránk még egy edzőtábor, melyet követően feltöltődve várjuk majd az újév adta kihívásokat!”

Végül maga a sportoló, Ekler Luca is megszólalt: „Jól érzem magamat az egyesületnél és az egyetemen is, ezért nagyon örülök a hosszabbítás lehetőségének. Sűrű év elé nézünk, hiszen jövőre lesz a kvalifikációs világbajnokság, ahol egyértelműen a kvótaszerzés lesz a célom. Elsődlegesen a távolugrás van szem előtt, de 100, 200, illetve 400 méteres síkfutásban is oda szeretnék érni a vb-n. Az épek között szeretnék más versenyszámokban, gátfutásban és többpróbában is elindulni, de ez még messze van… Az egyetem kapcsán boldogan fogadtam a paraatlétika választható tárgy oktatásának lehetőségét. Nagy sikere volt az óráknak ebben a szemeszterben, ha minden igaz 2023 őszén folytatjuk!”

Örülünk, hogy továbbra is a TFSE és a TF családjában tudhatunk Luca, sok sikert kívánunk a jövőben!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!