Kosárlabda Női MEFOB

Egyetemi bajnokok lettünk!

TFSE–ELTE-BEAC 90–62 (26-19, 29-16, 16-8, 19-19)

Győr, egyetemi csarnok, MEFOB négyes döntő, női mérkőzés, döntő V.: Csabai-Kaskötő B., Rózsavölgyi A., Propszt A. (Herczeg Á.)

TFSE: Benke S. 24/9, Boros B. 11/3, Burján L. 10, Király A. 11/9, Szeitl V. 6 Cs.: Dömötör P. 2, Galli-Hirling B. 4, Hanti D. 5, Herman A. 8, Kenyeres A. B. 7/3 , Szabó E. 2
Edző: Hegedűs Péter

Az idei nyár első napjának délutánján játszotta legfontosabb mérkőzését női MEFOB kosárlabdacsapatunk a 2020/21-es idényben. A tegnapi elődöntő első félideje adhatott okot a bizakodásra, amiből a mai napra sikeresen merítettek Hegedűs Péter tanítványai. Csapatunk az első negyedtől kezdve irányította a mérkőzést és hamar tudatta a fővárosi riválissal, hogy ide győzni utazott a Testnevelési Egyetem küldöttsége. Az első félidőben valóságos pontesőt láthattunk, 55 pontot szereztek lányaink.

A második félidő kiegyenlítettebben kezdődött, ám ismét sikerült tovább növelni az előnyünket, a záró etapot így 28 pontos előnnyel kezdhettük meg. Ekkor már nyakunkban érezhettük az aranyérmet, ezért belefért a felszabadultabb játék. A mérkőzést ezúttal is úgy nyerték meg lányaink, hogy minden parkettre lépő játékos pontot tudott szerezni! Legeredményesebb játékosunk Benke Sára lett, aki tegnap 16, ma pedig 24 pontig jutott.

Hegedűs Péter: Még sose nyertem bajnokságot edzőként, így mindenképp különleges helyre kerül ez az érem. Kemény meccsre számítottunk, és belülről olyan is volt, így talán nem reális a különbség. Gratulálok az ELTE-nek, hisz nagyon nehéz idáig eljutni! Külön öröm számomra, hogy ismét mindenki dobott pontot a csapatból, nagyon összetartó brigádunk van. Ha mi voltunk a Final Four favoritjai, akkor nagyon örülök, hogy teljesítettük az elvárásokat.

A találkozó visszanézhető az alábbi linken:

Gratulálunk a bajnokcsapatnak!!