Férfi NBII Futsal

Egy újabb lépéssel közelebb

Futsalosaink háza tájáról az idei szezonban általában örömhírekkel tudunk szolgálni. Nincs ez másképpen most sem, mivel női és férfi csapataink egyaránt fontos győzelmeket tudtak aratni a hétvége folyamán.

Az újabb sikerhétvégénk péntek este kezdődött, 2 nappal és 218 km-el távolabb a szerdai Magyar Kupa találkozóhoz képest.


A helyszín és az ellenfél Nagykanizsa volt, ők a 2. helyről várták a találkozót. A mi fiaink pedig az első hely bebiztosításának céljával lépnek pályára hétről-hétre. A mérkőzés előtt 9 pont volt az előnyünk, ami már-már totális biztonságra adhatna okot. De a mi srácainkat nem olyan fából faragták…

Kifejezetten tüzesen indult a párharc. Már a 3. percben megszerezték a hazaiak a vezetést Bogyó Károly góljával. Érezhető volt, hogy az elmúlt hetek negatív szériáját követően teljesen más mentalitású Kanizsai csapat lép pályára, mint ezt megelőzően.
Egy ilyen felfogású alakulat ellen kifejezetten nehéz a játék, éppen ezért volt nagy fegyvertény, hogy sikerült a félidő előtt kiegyenlítenünk Csernai Gábor góljával, a 14. percben.

A fordulást követően megint jobban kezdtek a hazaiak, és újfent vezetést szereztek Szakmeiszter János góljával, aki ezzel a találatával a góllövőlista dobogósai között találhatta magát (15 találatot jegyezhet az idei szezonban).

Ha már góllövőlista, akkor pont kapóra jön Szalmás Zoltán neve, aki 2 percig bírta elviselni a hazai vezetés látványát, és megszerezte a maga 15. szezonbeli gólját, egyenlítéshez segítvén ezzel kék-fehér csapatunkat.

Szemfülességünk és kitartásunk meghozta gyümölcsét, és a 34. percben sikerült beállítanunk a 2-3-as végeredményt. Ezt a gólt Andorka Kristóf nevéhez fűzhetjük, aki 13 gólos immáron.

Következő mérkőzésük egy hét múlva kerül megrendezésre, ellenfél hazai pályán (Vasas Sportcsarnok) a Tihanyi FC csapata lesz (12.09. – 20:30).

A fiúk ezzel a sikerrel 12 pontosra dúzzasztották előnyüket a második helyezett Nagykanizsához képest.

Szurkolunk továbbra is a meneteléshez!


Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!