Női NBI Röplabda

„Egy összetartó, jó csapat kialakulásában bízom” – interjú Radomszki Boglárkával

Női röplabdásaink nagy múlttal bírnak az NBI-ben, a 2020/21-es idényben már a 47. évadukat indíthatják el az élvonalban. Csapatunk nyári erősítései, hűen tükrözik az általuk képviselt magas színvonalat. Ennek kapcsán mutatjuk be érkezőinket #újonckörkép sorozatunkban, melynek következő szereplője az előző szezonban extraligában szereplő, korábbi utánpótlás válogatott Radomszki Boglárka.

  • Üdvözlünk a TFSE-nél! Személyedben is egy határozott és különleges karaktert üdvözölhetünk. Mesélj kérlek nekünk a hozzánk vezető utadról, milyen reményekkel igazolsz hozzánk?

Köszönöm szépen!
Azért örültem főként a TFSE megkeresésének, mert fontosnak tartom, hogy olyan csapatban léphessek pályára, ahol a sport mellett teljes mértékben támogatják a tanulmányokra történő fókuszálást is. Remélem, hogy egy összetartó, jó csapat tud kialakulni, akikkel együtt szép eredményeket tudunk majd elérni.

  • Legutóbb liberóként játszottál a Jászberény csapatánál, idén viszont szélső ütőként számol veled Leon.
    Adódik a kérdés: Melyik pozícióban szeretsz jobban a pályán lenni?

Mind a kettő posztot szeretem, így nem tudok választani, hogy melyik is áll hozzám közelebb. Ha Leon úgy látja, hogy ezen a poszton tudok többet hozzátenni a csapat játékához, akkor azt teljes mértékben elfogadom és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy megvalósítsam az elképzeléseit.

  • Korábban jártál már az NBI-ben (Gödöllő, Budaörs), miben látod a legnagyobb különbséget a két szint között?

Szerintem a legnagyobb különbség a két szint között az, hogy egyre több külföldi játékost foglalkoztatnak az Extraligában játszó csapatok, míg az NB1-ben inkább magyar játékosokkal töltik fel a kereteket.

  • Fiatalon tehettél szert kellő tapasztalatra és rutinra magas szinten. Hogyan képzeled el a jövődet? (Gondolok itt a civil és a röplabda karrieredre egyaránt.)

Azt pontosan nem tudom, hogy hány évet szeretnék még magas szinten röplabdázni, de az biztos, hogy ha majd abba is hagyom egy napon a versenysportot, a civil életemben sosem szeretném elhagyni a röplabdát.

  • Mi az, amire legbüszkébb vagy eddigi karriered során? Ki tudnál emelni pár emléket?

Nagyon sok emlékezetes pillanatot köszönhetek a röplabdának, melyek közül kettőt mindenképp kiemelnék. Az első egy EB Döntő részvétel a korosztályos válogatottal, amit hazai pályán játszhattunk, a másik kedvenc emlékem pedig az, amikor 2016-ban a Gödöllő ifjúsági csapatával bajnokságot nyertünk.

  • Július 27-én elkezdtétek az alapozást, a héten már labdával is dolgoztatok. Milyen érzéseid vannak a csapat és a közös munka kapcsán?

Szerintem minden rendben halad, szimpatikusak a lányok, szerintem nem lesz baj az összeszokással. Valóban, a héten már labdával is dolgozunk a kondi edzések mellett. Teljesen az alapoktól kezdjük az építkezést, ami szerintem több szempontból is kellett a csapatnak (új a labda a bajnokságban, amit meg kell szokni, plusz a vírus miatt elég sok volt a kényszerpihenő).

Köszönet az interjúért, további sikeres felkészülést kívánunk Boginak!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!