MEFOB MEFOB FESZT

Egy ezüst a harmadik napon! – MEFOB FESZT 3. nap

A tegnapot követően ma sem maradtunk szép eredmények nélkül! Sportágak tekintetében a kosárlabda, az ultimate frizbi és a sakk csatlakozott, illetve véget ért a tenisz.

Reggel 8-tól frizbiseink már kergették a korongot. 3 TF-es csapatot delegáló kiválóságaink közül első és harmadik számú alakulatunk pont egymás ellen kezdett. Összesítésben a TF”1″ négyből négy meccsen nyert (TF3, NKE, EKKE, SZE ellen), amivel elődöntősei és legfőbb esélyesei lettek a felsőházi rájátszásnak. A TF2 és a TF3 az alsóházban folytatja majd a harcokat, előbbi 4 vereséggel – 0 győzelemmel, utóbbi 1 vereséggel – 3 győzelemmel zárt.

Teniszben Cseh Márk remekül indította a napot, első párharcát megnyerte, majd a 3. fordulóban sajnos alulmaradt, így a 3. helyért szállhatott harcba, ahol végül nem sikerült diadalmaskodnia, miután egy nagyon szoros összecsapáson végzett a 4. helyen. Vegyes párosunk (Sándor Alexandra, Cseh Márk) szintén nagy küzdelmeket tudhatott maga mögött, éremszerzés azonban nekik sem sikerült. Az olimpikon alpesisíző, Kékesi Márton is salakra lépett TF-es színekben, azonban érmet az ő nyakába sem akasztottak.

Nem úgy a sakkozó kiválóságnak, Terbe Zsuzsannának, aki egész napos meneteléssel rettentette el ellenfeleit és szinte mindenkit legyőzött. Akadt nála azonban egy jobb, Egyed Judit személyében, aki mögött ezüstéremmel zárta a napot a TF játékosa. Az alapjáraton küzdősportokból ismert Kántor Katalin 6., a nagy mezőnyben résztvevő Haszon Dávid pedig a 7. helyen zárt úgy, hogy azonos pontot zsebelt be, mint a 4. helyezett.

Női kosarsaink az elődöntőben a Miskolccal csaptak össze, ahol már az első negyedben 13 pontos előnyt harcoltak ki. Kováts Gabriella által irányított hölgykoszorúnk jó védekezés mellett rendre hatékony offenzívákat indított, amire nem volt válasz a másik oldalon. Vezetésünk egy pillanatra nem forgott veszélyben, így bő rotációval játszhattunk, aminek a finálé napján láthatjuk meg az előnyét. A záró szakaszban tettük föl a pontot az i-re, hiszen 11 egységgel sikerült növelni az előnyt és 23 ponttal, 37–60-ra megnyerni az elődöntőt.

Játékosaink közül többen is kiemelkedően teljesítettek. Burján Laura, Király Andi, Vígh Bernadett, Szeitl Vani, Herman Aliz és Dúl Terka is nagyon szép mutatókat hozott össze a meccs végére, de a legfontosabb talán az volt, hogy valódi csapatként tudtak magabiztos sikert aratni a lányok, ezzel elérve a fináléban való szereplést.

A hétfői záró nap során kosarasaink és frizbiseink is döntőben szerepelnek majd, atlétikázóink számára pedig egész napos harc veszi kezdetét a Gyulai István Atlétikai Stadionban.

Továbbra is hajrá TF, hajrá TFSE!