Egyetemi sport

Egy arany és egy ezüst az evezős MEFOB-on!

A hétvégén a sukorói evezős pályán került sor az evezősök Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságára, ahol a Testnevelési Egyetem hallgatói is képviseltették magukat!

Két versenyszámban volt érdekelt TF-es egység, férfi kormányos nélküli kettesben, és mix nyolcasban. Elsőként a kettesek döntőjére került sor, amiben a toronymagas favorit SZTE csapata érvényesítette a papírformát és végül bő egy hajóhosszal a TE hajója előtt nyerte meg a futamot. Az ezüstérmes egység tagjai Kerekes Krisztián és Porvázsnyik Patrik voltak!

Az ezüstérmes egység!
Forrás: MESZ

A OB záróakkordjaként pedig jöhetett a sportág legnagyobb figyelemmel övezett száma, a nyolcasok küzdelme. A sportág hazai viszonyait figyelembe véve a szervezők egy úgynevezett mix nyolcas futamot hirdettek meg, amiben a nemek aránya 50-50 százalék. Hallgatóink a táv elejétől kezdve komoly tempót diktáltak, amelynek köszönhetően kétség sem férhetett az elsőségükhöz!

Az egyetmi bajnok TF-es nyolcas!

A bajnok nyolcas tagjai: Horváth Kitti, Károlyfi Hanna Zita, Preil Vivien, Jánosi Dóra, Kerekes Krisztián, Domokos Mátyás, Porvázsnyik Patrik, Bóka Örs, kormányos: Nagy Márk Krisztián

Gratulálunk!! További sok sikert kívánunk!