Kézilabda Női NBII

Edzésben a szünet alatt is

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, szünetel minden bajnokság hazánkban, de ennek ellenére minden sportolónk teljes erejével azon igyekszik, hogy edzésben tartsa magát. A bizonytalan helyzet miatt sajnos nem lehet tudni semmilyen fix dátumot, hogy mikor van rá esély, hogy újra a pályán láthassuk csapatainkat.

Ebben a nehéz időszakban szeretnénk minden olvasónk számára egy kis példával szolgálni, bemutatjuk ugyanis, hogy női kéziseink milyen módon tartják formában magukat.

Kezdésnek Csóka Eszterrel, irányítónkkal beszélgettünk:

„Sajnos a koronavírus terjedés miatt a mi csapatunk is arra kényszerült, hogy otthon folytassa az edzéseket. Így minden héten kapunk edzés terveket, amiket el kell végeznünk és el kell küldenünk az edzőnknek. Az edzéshez pluszba én még elszoktam menni futni és biciklizni is. Próbálom aktívan tölteni a kényszer pihenőt és nem leállni a mozgással.

Nagyon rosszkor jött ez a leállás nekünk, mert ezt a tavaszi szezont sokkal jobban kezdtük, mint az őszit és ha így meneteltünk volna tovább akkor ranglistán is előrébb csúsztunk volna.

Mindenki vigyázzon magára és tartsátok be a szabályokat! Maradjatok Otthon!

Szintén rendelkezésünkre állt Szijártó Helga szélsőnk is, aki eddig remek szezont futott, bőven tett hozzá a közös gólokhoz:

A kényszerszünet ideje alatt itthon edzünk minden nap az öcsémmel. Ő szintén kézilabdázik. Természetesen van kiadva feladat az edzőnk által minden napra. Általában 2, 2 és fél órát edzünk minden nap, aminek az elején futás szerepel, aztán mindennap különböző erősítéseket, plankeket, szökdeléseket, saját testsúlyos feladatok csinálunk, a végén nyújtással.”

Mindenki számára nagyon nehéz ez az időszak, de próbáljon meg mindenki a kormány által előírt intézkedéseket követni, vigyázzunk egymásra és magunkra!

Hajrá TFSE!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!