Taekwondo

EB bronzérmes tehetséget igazoltunk!

Józsa Levente mostantól Taekwondo szakágunkat fogja erősíteni. Átigazolása után választ adott pár, bennünk felmerülő kérdésre és vázolta a jövőre vonatkozó terveit.

TFSE: Szívből gratulálunk az átigazolásodhoz!

Levente: Köszönöm szépen, nekem megtiszteltetés, hogy a TFSE-t képviselhetem a továbbiakban. Az interjú előtt engedjétek meg, hogy hálámat fejezzem ki a GoldStars Sportegyesületnek és a Budapesti Honvéd Sport egyesületnek, hogy az eddigi karrieremet segítették és támogatták a fejlődésemet.

TFSE: Mióta Taekwondozol?

Levente: A Taekwondoval 6 évesen ismerkedtem meg egy iskolai bemutató alkalmával, ahol későbbi nevelőedzőm Kovács Miklós volt ott edzőként, és nagyon megfogott az, amit láttam. A kezei alatt ismerkedtem meg a taekwondo alapjaival, majd mostani edzőmmel, Galambos Bencével folytattam a munkát. 

TFSE: Mik a legnagyobb eredményeid?

Levente: Szeretnék a kezdetektől haladni előre. Első és talán legfontosabb eredményem a Kadet Európa-bajnokságon elért 3. helyezésem, ami elindított egy úton. Mai napig fontos állomásnak tartom ezt az eredményt. A következő mérföldkő a 2019-es év volt számomra, amikor a junior Olimpiai Súlycsoportos Európa-bajnokságon 1. helyet szereztem. Eddigi legnagyobb eredményemet is 2019-ben értem el ez pedig a felnőtt Extra Európa-bajnokság, ahol a 3. helyen végeztem 17 évesen.

TFSE: Mi a legszebb pillanat az eddigi pályafutásod alatt?

Levente: Itt most úgy érzem egy versennyel kapcsolatos választ várna tőle mindenki, de nem azt fogok adni. A legszebb pillanatok azok, amikor a szüleim büszkék rám egy-egy eredmény után. Mindig támogattak a sportban és azon kívül is. Apukám a legnagyobb rajongóm, ő mindig elhiszi, hogy győzni tudok és hisz bennem, még ha én nem is gondolom ezt reálisnak. Ő minden helyzetben mögöttem áll és bíztat.

TFSE: Mik a céljaid?

Levente: Sporteredményekben a legfőbb célom, hogy Olimpiai kvótát szerezzek hazámnak és én lehessek Salim József után az első magyar olimpikon. Ezen kívül szeretnék az Olimpián és a Világbajnokságon is a dobogó legfelső fokára állni. Számomra nagy öröm, hogy ebben segítséget nyújt a TFSE. Úgy gondolom, hogy a TE hazánk legjobb sport egyeteme. Megkaptam azokat a lehetőségeket az egyesülettől, amik elősegítik a fejlődésemet és hozzájárulnak a sikereim eléréséhez, valamint tanulmányaimat is itt szeretném folytatni az érettségi után.

Gratulálunk Levente eddig elért sportsikereihez. Reméljük, hogy együtt el tudjuk érni az olimpiára és világbajnokságra vonatkozó céjait!