Magyar Kupa Női NBI Női NBII Röplabda

#duplakupa: győzelem idegenben, vereség itthon

Női röplabda szakágunk egy időben és egy sorozatban volt két fronton is érdekelt szerda este. NBI-es csapatunk meggyőző játékkal múlta felül a Szolnoki SPC alakulatát, második számú keretünk azonban 0–3-as vereséget szenvedett hazai környezetben.

A TFSE (NBI) – Szolnoki SPC (NBII) mérkőzésről előzetesen tudni lehetett, hogy egy fordulós lesz, ugyanis a kiírás értelmében a nem azonos szintről érkező felek küzdelmeinél nem rendeznek visszavágót. Ennek értelmében kötelező győzelemre készült a Csépke Gábor és Lucas Alborch által irányított együttesünk.

A házigazda Szolnok számára előnyt jelentett, hogy két bajnoki mérkőzéssel a hátuk mögött várhatták a találkozót, amíg mi még nem rendelkeztünk tétmeccsel.

Örömünkre már az első szettől kezdve domináltak lányaink. Edzőink bátran rotálhattak, minden pályára lépő játékos maximális odaadással és figyelemmel felvértezve állt készen. Mindössze 49 perc játékkal pontot is tudtunk tenni az összecsapás végére, 0–3-as (11-25, 6-25, 9-25) végkimenetellel. A kupa folytatásában extraligás ellenfél (1. MCM-Diamant Kaposvár) és hazai környezet vár ránk.

A mérkőzést követően Csépke Gábor nyilatkozott: Hoztuk a kötelezőt! Nagyon örülök, hogy egy nagyon hosszú felkészülés után egy győzelemmel kezdtük a tétmeccseket. Gratulálok a lányoknak, mert az első pontokat leszámítva végig koncentráltan játszottak. Tudtam rotálni, és minden hadra fogható játékosomat a pályára tudtam küldeni. Pénteken hazai pályán is bemutatkozunk, bízok benne hasonló eredménnyel. További sok sikert kívánok a nagyon szimpatikus szolnoki csapatnak.

A TFSE „Kék” (NBII) hazai környezetben fogadta az MVSC-t (NBII). Gyurászik Gábor és Papp Péter tanítványai az első két szettben sajnos nem tudták felvenni a versenyt a pontosabban és határozottabban játszó zöld-fehér miskolci ellenféllel. A harmadik játékrészre egyenrangú félnek bizonyoltak, fej-fej mellett haladtak a riválissal. A szett végére azonban megléptek a vendégek és 0–3 (8-25, 14-25, 21-25) arányú győzelmet szereztek.

Nincs ok szomorúságra, mivel október 28-án idegenben visszavágóra kerül sor Miskolcon, ahol minden adott a javításra. Ennek a párharcnak a továbbjutója az extraligás DVTK ellen bizonyíthat a nyolcaddöntőben.