Kosárlabda Női NBI/A

Drámai végjáték

Az NB1/A 20. fordulójában az alapszakasz utolsó hazai meccsén a ZTE NKK csapatát fogadták lányaink. Szerencsére a héten már teljes kerettel tudott készülni a csapat ami az elmúlt hetek fényében mindenképp bizakodásra adott okot a mieink számára.

A kezdés azonban sajnos nem úgy sikerült mint ahogy elképzeltük, ugyanis a vendég zalai együttes hamar ki tudott alakítani egy nagyobb előnyt (0-8).  A folytatásban szerencsére lányaink gyorsan fel tudták venni a meccs ritmusát és Süle Krisztinának köszönhetően a csapat megszerezte első pontjait. A továbbiakban a lányok folyamatosan zárkóztak fel az ellenfél gárdára és a hatékonyan szerzett lepattanóknak köszönhetően 3 pontos különbséggel sikerült zárni a negyedet.

Süle Krisztina (11) igazi vezér volt a tegnap esti rangadón

Első negyed: 11-14

A második negyed Kovács Vanessza sikeres középtávolijával kezdődött, akire hosszú kihagyás után újra számíthat a csapat. Még a játékrész elején sikerült a a vezetést is átvennünk, ezúttal Kristina Arsenic volt eredményes (15-14). Ezt követően az előny hol itt, hol ott volt. Az előzetes beharangozások alapján tehát tényleg szoros meccset láthattak a Városmajorba kilátogató nézők. A kiélezett harcnak köszönhetően a faultok száma is igen magas volt mind hazai mind vendég részről. Szerencsére az első félidő színvonalára ez nem volt kihatással, amiről végül döntetlen állással mehettek pihenni a csapatok.

Kovács Vanessza (19) hosszú idő után tudott a csapat rendelkezésére állni

Második negyed: 36-36

A nagyszünetet követően ismét a zalaiak vették át a vezetést, de ezúttal is megvillant a csapatkapitány – Süle Krisztina – aki sérülése után meccsről meccsre jobb formában van és igazi vezére volt ma a lányoknak. A meccsen először ebben a negyedben érvényesült igazán a csapat akarata, ugyanis most a vendég együttes volt az üldöző szerepkörben (43-39; 49-45; 52-50). Ennek ellenére a záró akkordra is döntetlen állással érkeztek a csapatok.

A tavalyi bronzérmes zalaiak nem adták olcsón a győzelmet

Harmadik negyed: 53-53

Ezúttal azonban a kezdés nekünk sikerült jobban. Ailsa Jenkins kiharcolt faultja után mindkét büntetőjét sikerrel abszolválta. Azonban az egerszegiek nem estek kétségbe és gyorsan fordítottak (55-58). Szerencsére Magyar Bianka lányai nem azok akik könnyen feladják és a  harcos játéknak köszönhetően  tartották a különbséget, majd azt folyamatosan lefaragva Bernáth Réka triplájával visszavette ismét a vezetést a TFSE csapata (67-66). A nagy vízválasztó az utolsó percen belül volt amikor Alisa Jenkins egy megszerzett labda után sikeres kísérlettel zárta a támadást amivel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A ZTE csapata ugyan dobott egy utolsó másodperces triplát, de ez már a lényegen nem változtatott.
Hosszú idő után ismét nyerni tudott a csapat!!
Ezzel pedig felzárkóztunk a zalaiakhoz a tabellán!

Végeredmény: 75-71

Hatalmas Gratuláció a lányoknak!

Hajrá TFSE!