Férfi NBII Kézilabda

MINDENKI egyért, EGY mindenkiért!

Az NBII-es férfi kézilabda bajnokságban szereplő férfi alakulat számára a negyedik mérkőzés végre meghozta az elvárt eredményt. Visszatért több hiányzó ember is a keretbe, ami hozzájárult a kívánt siker eléréséhez, továbbá az alapozás során elvégzett kő kemény munka is meghozta gyümölcsét.

A srácok október 17-én, azaz szombaton léptek pályára a Budapesti Honvéd SE otthonában.

Györfi János mesteredző alig találta a dicsérő szavakat:

„A múlt héten nagyon haragos voltam, érthetetlen volt az a sok kapott gól! A héten talán megértettek a fiaim valamit, talán először. Kiváló teljesítményekkel visszatért irányítónk Ujvári Bence és beállónk Galbos Kristóf, ez nagyon jó érzés volt, nélkülük valahogy nem éreztem teljesnek a gárdát.”

„Furcsa lélektani hatásai vannak ennek a mostani időnek. A visszatérők játéka, a kapusok védései, a felpörgő fal, a lerohanások monotóniája már olyan volt, mint amit Dabason az edzőtáborban elterveztünk, elképzeltünk. Mi valahogy nem kaptunk hétméterest, miközben a mi kapusaink szorgalmasan dolgoztak, Kocka Dávid védte a lövéseket, a már dolgozó védők mögött, Simon Márton meg tette a dolgát, hárította a büntetőket!”

„Immár második hete gyakoroljuk a védekezést. A második félidőben 8 gólt kapni, az már az én világom, erről beszéltem a múlt héten! Egy csodás jelenet jellemző volt az egész mérkőzésre: 10 gólos vezetésnél a Honvéd szerezte meg a labdát és indultak előre, Jávor Sebestyén mintha nem lenne 10 találatnyi előnyünk, rohant hátra és messziről odavetődve, saját testi éppségét sem féltve megszerezte a labdát, na ez a hozzáállás volt most a különbség!”

Büszke vagyok rájuk! Gratulálok a fiúknak, mindenkinek, ez igazi régi TF – s értékeket mutatott. Mindenki egyért, egy mindenkiért. Minden játékosomat végre dicsérni tudom.”

Végeredmény: Budapesti Honvéd SE : TFSE 19 : 29 (11:13)

A 2 pont megszerzésével egyből 4 helyet javított a tabellán a csapat, jelenleg a 8. helyet foglalják el a fiúk. Hétvégén újabb forduló következik, ahol az eddig még veretlen Csömör utazik a Zágrábi utcába. A meccs október 24-én 18 órakor kezdődik.

Hajrá TFSE!