Futsal Női NBI

Döntetlen a DEAC ellen!

Női futsalosaink sorsa egészen az utolsó az fordulóig nyitott volt alapszakasz kimenetelének szempontjából annak ellenére is, hogy a szezon közbeni teljesítmény jócskán hagyott kivetnivalót. A képlet egyszerű volt, hiszen amennyiben sikerül legyőzni a debrecenieket, abban az esetben alapszakasz győztesek vagyunk, viszont vendég siker vagy döntetlen esetén pedig a DEAC marad a tabella első helyén. A nagy tét fényében és a két csapat erejét figyelembe véve mindenképpen egy parázs összecsapásra lehetett számítani.

A találkozó ennek fényében kezdődött és a vendégek gyorsan ránk is rontottak, több veszélyes szituáció alakult ki, de Móczik Alexa állta a sarat a kapuban.

A nagy roham után nagyjából először sikerült szervezetten átjutnunk az ellenfél térfelére és egy okos szöglet variációból rögtön az első helyzetünk góllá érett. A gólszerző Pádár Anita, akinek ez volt a 23. találata a bajnoki szezonban, amivel természetesen továbbra is magabiztosan vezeti a góllövő listát.

A folytatásban nem született több gól, így egygólos előnnyel mehettünk a szünetre.

Első félidő: TFSE-SZERTARSPORT.HU – DEAC (1-0)

A második félidő elején egyből kiderült, hogy a vendégek teljesítményében még jócskán van tartalék és egy jóval meggyőzőbb játékstílusban kezdtek el futballozni. A színvonal nálunk inkább stagnált, ennek ellenére viszont megvoltak a lehetőségeink, de azokra rendre vagy a kapufan csattantak vagy a kapus kezében kötöttek ki.

A 25. percben aztán megtört a jég és a vendégeknek sikerült kiegyenlíteniük, aztán nem sokkal utána egy bődületes szabadrúgás góllal már a vezetést is átvették.

A gyors fordítás elsőre úgy tűnt, hogy padlóra viheti lányainkat, de hála az égnek észnél maradtunk és Folk Zsuzsi góljával kevesebb mint egy perc után újra egálra álltak a csapatok. Megnyugodnunk teljes mértékben viszont nem tudtunk, mert a debreceniek folyamatosan nyomás alá helyeztek minket, aminek meg is lett az eredménye, hiszen egy szerencsétlenül sikerült passz után az elől maradt vendég támadó könnyen a kapunkba talált (2-3).

A végjátékra még inkább felgyorsult a mérkőzés tempója és mindkét csapat hatalmas energiákat mozgósított. Az utolsó öt percre kanyarodva aztán újból ki tudtunk egyenlíteni, viszont az alapszakasz győzelmet jelentő három pontot már nem tudtuk bebiztosítani.

Végeredmény: TFSE-SZERTARSPORT.HU – DEAC (3-3)

Ezzel a döntetlennel tehát eldőlt, hogy a második helyen zártuk az alapszakaszt és a rájátszásban a Budaörs csapatával fogunk majd találkozni!

Hajrá lányok!!

Hajrá TFSE!!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!