Csörgőlabda Egyetemi sport

Csörgőlabda MEFOB beszámoló!

November 26-án második alkalommal rendezett csörgőlabda országos döntőt az ELTE és a BEAC. Az eseményen a Testnevelési Egyetem csapata is részt vett.

Az ünnepélyes megnyitón Szalay Krisztián, az ELTE sportért felelős rektori biztosa a rendező egyetem és sportegyesületének nevében köszöntötte a résztvevőket és büszkén mutatta fel a MEFS trófeáját, amelyet az ELTE nyert el a 2021-es intézményi pontversenyben

A megnyitót követően egy gálamérkőzésre is sor került, ahol többek között Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke mellett Dányi Anita, az MPB nemzetközi igazgatója, Murai László, a HÖOK elnöke, valamint Simon Gábor, a BEAC igazgatója, is megmérkőztek a Magyar Csörgőlabda Válogatott tagjaival.

A tornán a Budapesti Corvinus Egyetem két csapata, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Testnevelési Egyetem, az ELTE Savaria Egyetemi Központ, valamint az ELTE koedukált csapatainak összecsapásait követően a Debreceni Egyetem csapata állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára és lett a második egyetemi torna bajnoka.

Végeredmény:

 1. Debreceni Egyetem
 2. ELTE HÖK
 3. ELTE Savaria Egyetemi Központ
 4. Budapesti Corvinus Egyetem 2
 5. Testnevelési Egyetem
 6. Miskolci Egyetem
 7. Széchenyi István Egyetem
 8. Budapesti Corvinus Egyetem

Különdíjasok:

 • Legjobb támadó: ELTE Savaria Egyetemi Központ
 • Legjobb védekező: ELTE HÖK
 • Fair play díj: Budapesti Corvinus Egyetem 2

Az eseményen készült fotók két galériája elérhető ITTés ITT.