Férfi MEFOB Kosárlabda

Csoport második

Március 11-én a fiúk számára is az alapszakasz utolsó fordulójához érkezett az Egyetemi Kosárlabda Bajnokság. Ezúttal hazai pályán bizonyíthattak a Nyíregyházi Egyetemi SE együttese ellen.

Már az első játékidőben magabiztosan vette át a vezetést a TFSE csapata, amit az egész mérkőzés alatt sikerült is megtartaniuk. A találkozót pontos, jól strukturált játék jellemezte a hazai csapat részéről, melynek eredménye egy méltó, 88-65 arányú TFSE győzelem lett!

(21-19, 20-7, 27-22, 20-17)

Budapest, Alkotás utca 44., zárt kapuk mögött.

V.: Gaál, Molnár. 

TFSE: HORVÁTH G. 7/3, Laman 5/3, Kovács M. 3/3, KIRÁLY 20, PINTÉR 3/3. Csere: KOPÁCSI 18/12, KÁRMÁN 15, Schubert 7/3, Horváth B. 3/3, Lepsik 4, Váczi 3/3, Pataki. Edző: Bros Zoltán. 

Nyíregyházi ESE: DEMETER 17/9, SZILASI 21/9, Bíró 11, Kovács 4, GERŐCS 12. Csere: Horányi. Edző: Bus Iván. Mindkét csapatban voltak játékosok, akik sérülés miatt hiányoztak.

A mérkőzést a Nyíregyháza kezdte jobban, a 3. perc elején 7-0-ra vezetett. Ezután magára talált a TFSE, feljött, majd az első negyedben szorosan, fej-fej mellett haladt a két csapat. A második negyedben a hazaiak Kopácsi Ákos tripláival és a hatékony védekezéssel 15 pontos előnyre tettek szert a szünetig. A nagy dobópárbajt hozó harmadik negyedben jól tartotta magát a Nyíregyháza Szilasi Bencének és Demeter Ádámnak köszönhetően. A különbség, ha lassan is, de folyamatosan nőtt, s végül a sokoldalúan kosarazó Király Zalán (20 pont, 8 lepattanó, 5-5 szerzett labda és gólpassz) vezérletével a TF biztosan győzött. A mezőny egyetlen dupla-duplát elérő játékosa a vendégeket erősítette: Gerőcs Roland 12 ponttal és 11 lepattanóval zárta a találkozót.  

Boros Zoltán: – Látszott a mérkőzésen, hogy kevésbé volt már tétje. Úgy gondolom, hogy gyakorlásnak nagyon jó volt, hogy külsős játékosaink közül páran tudtak játszani. Gratulálok a Nyíregyházának, és sok sikert kívánok nekik! 

Bus Iván: – Sportszerű mérkőzésen, a remek erőkből álló hazai csapat érvényesíteni tudta a papírformát. Sok sikert kívánok a továbbiakban, és gratulálok a TFSE csapatának! 

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_736

Ezzel a győzelemmel megkoronázva az alapszakaszt, csapatunk 21 ponttal, – 9 győzelemmel és 3 vereséggel-, a keleti csoport ranglistájának 2. helyét foglalja el, mindössze 3 ponttal elmaradva tabella első Miskolci Egyetemtől.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Hajrá TFSE!