MEFOB MEFOB FESZT

Csodálatosan zártuk a MEFOB FESZT 4. napját!

A MEFOB Fesztivál záró napján 3 sportágban (kosárlabda, ultimate frizbi és atlétika) rendeztek megmérettetéseket Debrecenben. Legnagyobb örömünkre mindhárom fronton érmekkel zárt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, ezzel megkoronázva a négy napon át tartó küzdelmeket.

Frizbiseink délelőtt három csapattal indították a napot. A vasárnapi teljesítménynek hála első csapat elődöntőre készülödött, másik két egységünk pedig az alsóházi helyosztókkal volt elfoglalva. A TF „2” végül a 7., a TF „3” pedig a 9. helyen zárt. A TF „1” gárdája délelőtt az ELTE-vel csapott össze a legjobb négy között. Szervezetten és jól fellépve tudtunk diadalmaskodni 13:11-re. Ezután már a döntőre fókuszálhattak Paksai Mártonék, amit a házigazda Debreceni Egyetemmel vívtak és kőkemény harcban nyertek meg 13:9 arányban. Ezzel a második olyan csapatunkká léptek elő az idei MEFOB Feszten, amely veretlenül menetelt az aranyéremig. Rajtuk kívül csak vízilabdás hölgyeink hajtották végre ezt a bravúrt!

A délutáni órákban már a kosárlabdáé lett a fő szerep, ahol Kováts Gabriella tanítványai készültek döntő ütközetre a fővárosi rivális ELTE BEAC-cal szemben. Kifejezetten szoros, ámde pontszegény összecsapást láthattunk, ahol az első negyedtől kezdve nem alakult ki számottevő különbség a félidőig. Csapatunk motorja ezúttal Dúl Terka volt, aki élete első MEFOB Döntőjén lépett pályára. A harmadik felvonásban sokáig nem talált be egyik fél sem, majd a BEAC törte meg a kosárcsendet, legnagyobb bánatunkra egymás után háromszor, így 9 egységre növelték az előnyt, amit nem tudtunk visszahozni.

Mezőnyből nem tudtunk hatékonyan dobni, aminek a végjátékban láttuk a kárát. A gyűrű szó szerint taszította a labdát, így helyzeteink kihasználatlanok maradtak. Nem is kellett több a riválisnak, kapva kapott az alkalmon és megtartotta az előnyét. Lányaink a döntőben véreztek el először az idény során. A mérkőzés végeredménye 55-47-lett a BEAC javára.

Atlétáink számára „csak” a záró napon voltak versenyszámok, azonban a rövid idő ellenére is megkoronázták a TF-es különítmény debreceni szereplését. Összesen 10 érmet zsebeltek be kiválóságaink, akik az összesített rangsorban bajnokká váltak!

Aranyérmes lett Poór Simon a 800 méteres síkfutás versenyében, illetve Kelemen Bence 1500 méteren. Ezüstéremmel gazdagodott Zsolnai Bálint a leggyorsabbak (100 m) között, Süli Richárd 800 méteren, Petz Barnabás és Tóth Laura férfi, illetve női gerelyhajításban, emellett a TF „A” névre keresztelt férfi svédváltó is második hellyel zárt. Bronzérmet szerzett Bakó Martin 400 méteren, Krisztián Bence 800 méteren, illetve a TF „B” férfi svédváltó is.

Összesítésben 18 éremmel zártunk (az atlétika csapateredményt is ide számítva). Az alábbi összefoglalókon láthatjátok érmeseinket név szerint:

Gratulálunk minden sportolónak a Debrecenben mutatott teljesítményéhez! Megmutattátok, hogy milyen is a TF-es szív!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE