Kosárlabda Női NBI/A

CSODA A SZEZONNYITÓN!

Történelmi tettnek lehettünk szemtanúi szombat este, miután a TFSE-MTK az NB I/A-s bajnokság nyitányán a regnáló magyar bajnok Sopron Basketet hatalmasat hajrázva múlta felül!

Az első negyedben gyors vezetést szereztek a vendégek, ám hiába zárkóztunk, valamiért nem sikerült utolérni őket. Szépen lassan növelték előnyüket és 10 perc után 6 egységgel vezettek. Azt hihettük volna, hogy majd fordul a kocka, de csak rosszabbodott a helyzet és a második felvonásban már 24 pontra távolodtak. 27-45-ös állással vonultunk nagyszünetre.

Nem segített…Próbálkozhattunk bármivel védekezni ellenük. Derült égből villámcsapásként szereztünk gyors egymásutánban 7 pontot, amire érkezett válasz, de rákontráztunk és lefaragtuk 15 egységre a hátrányt. Megingott a bajnok, felcsillant a remény, Hegedűs Péter csapata pedig magához ölelte a lehetőséget.

A negyedik játékrész volt maga a csoda. 47-64-től gyakorlatilag nem jutott szóhoz a Sopron, a mieink pedig, mint akik vért ittak repültek minden labdára. A közönség is állva tombolt, senki nem bírta idegekkel, amit látott. Az utolsó másodpercekben Szabó Fanni tört be ziccerbe, de megállították, így büntetőhöz jutottunk 69-71-nél. Mindkettőt értékesítette, ezzel pedig hosszabbításra mentette a mérkőzést!

Legnagyobb örömünkre nem törte meg a lendültet a rövid szünet. Nem akarta feladni a vendég egyesület sem, többször is egalizáltak, Böröndy Vivien szerezte a soproniak utolsó pontját 80-80-nál, de tőlünk még Dúl Panka, Monika Czinano és Szabó Fanni is eredményes tudott lenni. Eddig minden sportágban szerencsét hozott új otthonunk, de az, hogy a Sopron Basketet sikerült a nyitófordulóban legyőzni minden képzeletet felülmúlt!

TFSE-MTK – SOPRON BASKET 86-80 (14-20, 13-25, 15-12, 29-14, 15-9)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 1. forduló
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
Varga-Záray Katalin, dr. Németh Patrik, Földesi Ádám (Schäffer Béla Róbert)

TFSE-MTK: Dúl P. 8, Baa 12/9, Szabó 22/3, Carter 10/6, Czinano 25 Cs.: Németh A. 7, Burján L. 2, Dúl T., Király, Horváth D.

Sopron Basket: Papp 12/6, Fegyverneky 4, Turner 20, Varga A. 19, Sitku 12 Cs.: Böröndy 11/3, Janzsó 2, Toman D.

NYILATKOZATOK

Hegedűs Péter:A gyenge kezdést követően, aminek hangot is adtam az öltőzben, a folytatásban sem történt változás játékunkban. Pontatlanok voltunk, ezen dolgoznunk kell a jövőben. A negyedik negyedben behullott egy-két dobásunk, benéztünk tíz pont alá, amiben a nézők is segítettek. A hosszabbításban mentálisan már nálunk volt az előny. Csarnokavatóhoz méltó meccset játszottunk. A Sopronnál kiváló szakmai munka folyik, dicséretet érdemelnek és biztos vagyok benne, hogy a hiányzókkal kiegészülve biztos más mérkőzés lett volna.

Monika Sharon Czinano: „Fizikális mérkőzés volt, az első félidőben nem jöttek a dobásaink és rosszul is lepattanóztunk. Huszonnégy pontos hátrányban voltunk, tíz pontnál kezdtük elhinni, hogy megfordíthatjuk a találkozót.”

Gáspár Dávid: „Kettős érzés van bennem. A vereség miatt szomorúság és düh. A másik az, hogy jól játszottunk, de az utolsó negyedben elfogytunk erőben és koncentrációban is. A TF belehajszolt minket eladott labdába és kikényszerített dobásokba. A hazaiak teljesen megérdemelték a győzelmet. Dolgozunk tovább, hogy a jó periódusainkat tovább nyújtsuk. Jó meccset játszottunk, ami a fiatal játékosaink fejlődését is szolgálja a jövőben.”

Varga Alíz: „Durva volt az, ahogy a TF visszajött a mérkőzésbe. 25 percig szépen, jól játszottunk, ezt a munkát kell a jövőben tovább folytatni és kitolni negyven percig. Sok fiatal van a csapatunkban, be kell építeni őket, dolgozunk tovább, hogy ez sikerüljön.”

Gratulálunk az elképesztő sikerhez lányok! Történelmet írtatok!