Vívás

Csoba Botond aranyérmes Lengyelországban!

Fantasztikus sikernek örvendhet a TFSE vívó család, ugyanis a Wrocklawban (Lengyelország) rendezett korosztályos nemzetközi versenyen aranyéremmel gazdagodtunk.

U15 fiú kard egyéni kategóriában 82 induló volt a Challange Wratislavia viadalon, közülük 22 magyart jegyezhettünk. A TFSE kiváló tehetsége, Csoba Botond elképesztő formában nyitott a csoportkörös küzdelmek során: nem elég, hogy 6/6 győzelemmel zárt, még a legjobb mutatót is bezsebelhette, így egyes számú kiemeltként várhatta a 64-es táblát.

Boti a legjobb 32 között csatlakozott az egyenes kieséses szakaszhoz, mivel a legjobb 6 számára nem kellett a 64 között pástra lépni. A magyar ranglistán 32. helyet elfoglaló nagykanizsai Bander Lászlót (Csoba a 3. helyen áll) 15–10-re győzte le sportolónk, majd a nyolcaddöntőben elképesztő dominanciát mutatott skót ellenfelével, Brydennel szemben (15–5).

A negyeddöntőben az addig szintén hibátlan német – Larres – sem jelentett akadályt, őt 15–6-ra múlta felül Boti. Az elődöntőben a csoportkörből már ismert holland (Chiang) sem tudta felvenni a lépést brillírozó kardvívónkkal: 15–7 lett ide, jöhetett a finálé.

A véghajrá (elődöntő, döntő) több szempontból is érdekes színfolt volt számunkra. Három magyart üdvözölhettünk a legjobb négyben, emellett az országos ranglista éllovasa (Monori Mátyás) volt az utolsó ellenfél, akivel már oly sok mérkőzést vívott Boti karrierje során. Országos ranglista ide, országos ranglista oda, nem volt kegyelem a döntőben. Csoba Botond 15–7 arányban, simán verte papíron magasabban jegyzett Vasasos riválisát és aranyéremmel zárta a lengyelországi túrát!

Fotó: hunfencing.hu

Versenyzőnk számára dupla volt az öröm, hiszen június 15-én ünnepelte 15. születésnapját. A csodálatos eredményekhez való gratuláción túl, boldog születésnapot kívánunk neki!

Részletek a versenyről: https://www.challengewratislavia.pl/en/registration/

Versenyzőnk edzője, Patócs Ákos is megérdemel minden elismerést. Gratulálunk a mesternek és tanítványának! Így tovább!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!