Kajak-Kenu

Csillogó eredmények az egyetemi OB-ről!

Egyesületünk 24 éves kajakosa, Czuffer Attila zsinórban harmadik hétvégéjét töltötte versenyzéssel! És milyen jól tette… A szolnoki Masters OB keretein belül megrendezett egyetemista kategóriában 5 számban 4 éremmel zárt kiválóságunk.

A verseny első napján az 500 méteres futamok kerültek megrendezésre, ahol Attila egyesben, párosban és négyesben is kipróbálta magát. Egyesben és párosban (Zöld Zoltán – Vasas SC-ARC-S Group versenyzője) is 1. helyen zárt az előfutamokban, így tökéletesen hangolódott a finálékra.

Elsőként a K2 500 méteres döntő következett, ahol a Czuffer, Zöld egység rendíthetetlenül menetelve jutott az ezüstéremig. Az első helyezett 1.3 másodpercre volt előttük, a harmadik pedig 3.2-vel mögöttük, az ezüst tehát nem forgott veszélyben.

Ezt követően a K1 500 méteres döntő jöhetett, ahol végig az élmezőnyben haladva, nagyot hajrázva, összességében szuper időt futva tudott harmadikként zárni kajakosunk. A sors pikantériája, hogy a 4. helyen pont a párostárs, Zöld Zoltán ért be.

A K4 500 méteres délutáni finálét második helyen fejezte be a Buza, Steinbach, Zöld (mindhárman Vasas SC-ARC-S Group) Czuffer alkotta kvartett.

A verseny második napján jöhetett a sprint táv, a 200 méter, ahol sportolónk egyesben és párosban állt rajthoz. Elsőként a K1 200 méteres előfutamokban kellett a legjobb 3-ba kerülni, mivel a továbbjutási szisztéma értelmében az eredményezett döntőbe jutást. Czuffer Attila nem zavartatta magát, magabiztosan nyerte előfutamát, jelezve a mezőny felé, hogy újabb éremért jelentkezett be.

A döntőben újra örülhettünk, hiszen Attila a második helyen futott be a célba, ezzel megszerezve negyedik medálját. A finálét még követte egy előfutamos próbálkozás párosban Buza Krisztiánnal, azonban ott 7. helyen búcsúzva nem sikerült bekerülni a döntőbe.

Összességében újabb sikeres hétvégét zárt kajak-kenu szakosztályunk, melyet Czuffer Attila ezúttal egy személyben képviselt. 5 számban 4 érem, 2 ezüst – 2 bronz. Gratulálunk Czuffer Attilának, így tovább!!