Kosárlabda Női NBI/A

Csapatbemutató #3 – Theodoreán Alexandra

Harmadik részéhez érkezett csapatismertető sorozatunk, ahol ezúttal is egy tapasztalt, sokszínű játékost ismerhettek meg Theodoreán Alexandra személyében. Ali lojális típus, hiszen az elmúlt 10 évben kitartóan szolgálta a Szekszárd csapatát. Rutinja, elszántsága és mentalitása minden bizonnyal hatalmas segítségére lesz csapatunknak. Elisabeth Pavelhez hasonlóan magas szinten űzi a 3×3-as kosárlabdázást, a magyar válogatottal egy hajszállal maradt le az idei ötkarikás játékokról. Ő azonban nem az a „mi lett volna, ha” típus, inkább mindig előre tekint és célokat keres. Ismerjétek meg jobban Theodoreán Alexandrát!

Bajai születésüként, hogy hogy nem valamelyik vízhez köthető sportágban kötöttél ki? Egyenes út vezetett a kosárlabda felé?

Jó kérdés. Mindig is a labdajátékok érdekeltek, nagyon sokat fociztunk gyerekkoromban. Alsó tagozatos voltam, amikor egy iskolai plakátra lett figyelmes édesanyám, ahol kosárlabda edzéseket hirdettek. Kipróbáltam és egyből mind a sportág mind a társaság is magával ragadott. Nagyon jó érzés volt nagyobb közösséghez tartozni.

10 év után hagytad el a Szekszárd csapatát és igazoltál hozzánk, a TFSE-MTK-hoz. Nehéz volt meghoznod ezt a döntést? Mi játszotta a legnagyobb szerepet a váltás kapcsán?

Egy biztos, életem eddigi legnehezebb döntése volt. Gyönyörű éveket töltöttem ott és mindig nagy szeretettel fogok visszaemlékezni az egész időszakra. Ennyi év után már foglalkoztatott a gondolat, hogy milyen lehetne egy új városban élni és egy új csapathoz tartozni. Mindenképpen az újdonság, az új kihívások játszották a legnagyobb szerepet a váltásomnál.

Manapság nem túl gyakori, hogy egy játékos 10 szezonon keresztül ugyanabban az együttesben játszik. Hogy látod mi kell ahhoz, hogy valaki ennyire hűséges legyen a klubjához?

Szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen nagyszerű emberekkel „dolgozhattam” együtt. Nagyon sokat köszönhetek Noéminek és Gergőnek, akik folyamatosan éreztették, hogy egy nagy családba tartozom. Zeljkonak a szakmai fejlődésemet, csapattársaimnak az életre szóló barátságokat, a szurkolóknak pedig a rengeteg szeretetet szeretném megköszönni. Hálás vagyok, hogy mindezt megtapasztalhattam. Engem ők tartottak ott ennyi éven keresztül, otthon éreztem magam teljesen.

Alexandra 10 év után távozott a Szekszárd csapatától.
Forrás: wbasket.hu

A 3×3-as magyar válogatottal az utolsó pillanatig megvolt a lehetőségetek a tokiói olimpiára való kijutásra, de sajnos az olasz csapat jobbnak bizonyult, így végül ők utazhatnak a játékokra. Hogyan értékeled a magyar 3×3-as válogatott elmúlt években nyújtott teljesítményét, illetve a legutóbbi, debreceni tornán nyújtott teljesítményeteket?

Nehéz volt megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy nem sikerült elérni az álmunkat. Mindannyiunk szeme előtt az olimpiai kvóta lebegett, talán még túlságosan is. Nem szeretném taglalni, hogy mik lehettek az okok, amiért ez nem sikerült. Ez már nem fontos, az viszont mindenképpen, hogy fel tudtunk állni a kudarcból, közösen. A párizsi Eb-re való kijutás új lehetőséget ad számunkra, hogy a sikeres éveinket folytathassuk.

A 3×3-as válogatottunk, jobb szélen Theodoreán Alexandrával!
Forrás: mob.hu

Csapatunk a harmadik szezonját kezdi meg az élvonalban, immáron veled a soraiban. Hogyan tetszett a TFSE-MTK játéka az elmúlt két idényt tekintve?

A TFSE nagyon szimpatikus csapat a kezdetektől fogva. Tetszett a csapategység és a küzdés, ami hétről hétre jellemezte őket. Számomra fontos tényező volt, hogy nagyon hisznek az elvégzett munkában és ez látszott a mérkőzéseken is. Mindenkivel felvették a harcot és remélem, ez a jövőben sem változik! 

Milyen célokkal érkeztél a Városmajorba?

Elsősorban a csapatcélok lebegnek a szemeim előtt, szeretném, ha jövőre is ott lennénk a magyar kupán és a rájátszásban. Úgy érzem az elmúlt évek tapasztalatai nagy segítségemre lesznek és mindenben tudom majd támogatni a társaimat. Egyéni célom talán az, hogy másik vagy inkább több oldalról is megmutassam magam. Motivált vagyok és már nagyon várom a közös munkát!

Egy extra kérdés a végére. Egy korábbi videóinterjúban említetted, hogy a játékoskarriered után Mexikóban nyitnál egy tortilla bárt. Adódik tehát kérdés, hogy miként állítanád össze az ideális tortillát és mivel tennéd különlegesebbé?

Kulisszatitkokat nem szívesen árulnék el, de ígérem, hogy mindenki megtalálja majd a kedvére valót.

Sikeres felkészülést kívánunk, örülünk, hogy immáron te is csapat része vagy!