Kosárlabda Női NBI/A

Csapatbemutató #11 – Burján Laura

#Csapatbemutató sorozatunk hamarosan végéhez ér. Ezúttal ismét egy fiatal tehetséget, a 19 esztendős Burján Laurát mutatjuk be nektek, aki NBI/A-s debütáló szezonjára készül. Laura a versenysport mellett a Testnevelési Egyetem hallgatója és a jövőben akár edzőként is kipróbálná majd magát.

Fotó: MTK Budapest – Hegedüs Gábor
Grafika: TFSE

Mikor kezdtél el kosárlabdázni? Hogyan ismerkedtél meg a sportággal?

Általános Iskola második osztályában ellátogattam nővérem kosárlabda edzésére és egyből magával ragadott a hangulat, beleszerettem a miliőbe.

A tavalyi szezonban igen meggyőző teljesítményt nyújtottál a piros csoportban, így benne volt a pakliban, hogy jövőre már a felnőtt csapat tagja lehetsz. Mennyire ért meglepetésként a megkeresés?

Örülök, hogy pozitívumként tekintenek a tavalyi teljesítményemre, mindig igyekszem 110%-ot nyújtani a pályán. Ha ez eredményességgel párosul, akkor már sikerként élem meg. Célom kiskorom óta az „A” csoportos szereplés volt, rengeteg munkát fektettem abba, hogy idáig eljussak, így mindig is bíztam benne, hogy egyszer megkapom a lehetőséget. Rendkívül hálás vagyok, hogy most eljött ez a pillanat.

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

Egyértelműen a tavalyi MEFOB bajnoki cím és a piros csoportos bajnokságban elért 3. helyezés.

Fotó: MTK Budapest – Hegedüs Gábor

2001-es születésűként keretünk fiatal táborát erősíted, milyen ambícióid vannak az előtted álló szezonra?

A prioritás, hogy az aktív rotáció tagjává váljak, de az igazán nagy szó az lenne, ha későbbiekben ezt nem befolyásolná a fiatalságom.

Kérlek ismertesd nekünk pályafutásod eddigi állomásait, kiemelve a fontosabb mérföldköveket! (Sorold fel kérlek eddigi csapataidat)

Tavalyi szezon kivételével az eddigi éveimet a Kecskemét színeiben töltöttem. Az egyik mérföldkőnek a TFSE-MTK-hoz való igazolásomat mondanám a 2020-as szezonban, viszont az NBI/A-s csapatba való felkerülés az egyik legfontosabb állomás az életemben.

Hányas mezszámban fogsz játszani idén? Miért pont erre esett a választásod?

Mindig is 7-es volt a mezszámom, viszont a kecskeméti éveim alatt volt olyan, hogy én voltam a csapatban a legfiatalabb, amiért én választhattam utoljára a kedvenc mezem pedig elkelt… Természetesen a 7-es számot akkor sem engedtem el, ezért lettem 17-es.

Fotó: MTK Budapest – Hegedüs Gábor

Hogy látod, miben kell még fejlődnöd a jövőben, és mi az, amit jelenleg az erősségeid közé sorolsz?

Elsőként támadásban kell sokat fejlődnöm és fizikálisan erősödnöm. Az erőségemnek a védekezést gondolom, viszont úgy érzem, hogy ebben is van még hova fejlődni.

Aktív hallgatója vagy a TE-nek. Milyen képzésen veszel részt, és mik a céljaid ezt illetően?

Jelenleg másodéves vagyok, kosárlabda edzőnek tanulok. Rövidtávú célom az egyetem elvégzése és utána belevágni az edzői életbe. Gondolkozom, hogy tovább fejlesztem magam és folytatom tanulmányaimat a mesterképzésen.