BLSZ I Labdarúgás

Csak felfelé!

Labdarúgócsapatunk közvetlen riválissal nézett farkasszemet a hétközi, 7. fordulóból halasztott hazai mérkőzésén. A II. kerület UFC ellen már előzetesen is sejthettük, hogy nem lesz könnyű dolgunk, végül a várakozásokhoz mérten kemény összecsapást vívtunk ellenük.

Ellenfelünk újonc a BLSZ I. mezőnyében az idei évadban. Tavaly magabiztosan nyerték meg a budapesti másodosztály 1-es csoportját, idén pedig bátor, fiatalos focival előrukkolva foglalnak helyet a tabella középmezőnyének alján. Ugyan messze még a vége, de egyáltalán nem kiesőjelöltek, bárkinek borsot tudnak törni az orra alá.

A mieink szuper formában várták a találkozót. Fontos győzelmek a Szent István (2–1), Pestszentimre (3–0), Csepel UFC (5–0) triója ellen, majd egy apró botlás az élmenő Szabadkikötő otthonában (1–4). Ezúttal nem volt kérdés, újra győztes útra vágytak Kovács Gábor tanítványai.

Az első félidőben nem esett gól a szerda esti összecsapáson. Minkét oldal törekedett a kibontakozásra, nem folyt durva játék a pályán. Érezni lehetett, hogy a második játékrészben lesz a döntő momentum, a kérdés csak az volt, ki vihet haza pontokat.

A félidei frissítés és gyors taktikai eszmecsere nálunk sült el jobban. Alig kezdődött el újra a játék, mi örülhettünk, miután a 14-es mezben játszó Csordás Szabolcs a 48. percben betalált a vendégek kapujába. Sok volt még hátra, így úgy kellett őrizni az előnyt, hogy nem ülhettünk rá teljesen, mert az rendre megbosszulja magát. Mindkét oldal kihasználta a maximális 5 cseréjét, a beszálló játékosok új lendületet hoztak a pályára. Végül újabb kapott gól nélküli mérkőzést és győzelmet jegyezhettünk, ami további hitet adhat arról, hogy a csapat körüli munka jó irányba halad. (1–0).

TFSE-11Teamsports – II. kerület UFC 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Csordás (48.)
Vasas Pasaréti úti Sporttelep, Budapest

Jelenleg a 10. helyen találjuk a fiúkat, akik három ponttal állnak az üldöző Pestszentimre előtt. Ha feljebb tekintünk, behozható közelségre van az Építők, Testvériség és Vízművek hármasa.

Már csak két összecsapás maradt hátra a BLSZ I. őszi idényéből, melyeken rendre házigazdaként lépünk majd pályára. Előbb a 15. helyen álló, 9 pontos ASR Gázgyár érkezik hozzánk most hétvégén (11.18. – 18:30), majd zárásként a bombaerős Budafok II. (2. helyezett) lesz az ellenfelünk.

Hajrá srácok, mindent bele továbbra is!