Kosárlabda Női NBI/A

Burján negyedik, Király ötödik szezonjára készül a köreinkben!

Négy játékos kiléte már ismert női kosárlabdacsapatunk 2024/25-ös élvonalbeli keretéből. Ezúttal két 2001-es születésű kosárlabdázó kapcsán adhatunk örömteli hírt arról, hogy nálunk maradnak és negyedik, illetve ötödik évadukat kezdik meg a TFSE-MTK-ban.

Király Andrea 2020-ban, Burján Laura 2021-ben csatlakozott élvonalbeli keretünkhöz és mindketten sok lehetőséghez jutottak az utánpótlás éveik során. Az utolsó városmajori szezonban már egyikükre sem vonatkozott a korosztályos védettség, ám már ekkor látni lehetett, hogy egyre jobb felnőtt játékosokká válnak. Egyaránt egyetemünk hallgatói, ebben az évadban pedig nem egyszer okoztak kellemes meglepetést szimpatizánsaink számára.

Laura 21 bajnoki mérkőzésen 14.9 percet kapott átlagosan, 3.2 pontot dobott, 1.9 lepattanót szerzett, 1.2 asszisztot adott. Az alapszakasz során 10 perc körüli játékpercei voltak, ám a szezon hajrájára fordulva, sérültjeink növekvő száma mellett egyre stabilabbá vált és rendre 20 perc felett kapott lehetőséget, amivel élni is tudott. Legemlékezetesebb produkciója a BEAC elleni, 7. helyért folytatott rájátszásban vívott hazai bajnoki volt, ahol 14 pontot dobott, 3 lepattanót szedett, 2 asszisztot jegyzett és még 2 szerzett labdát is fel tudott mutatni.

Név: Burján Laura
Életkor: 22 év
Magasság: 178 cm
Poszt: 2-3
TFSE-ben: 2021-

Andreát legtöbben a „triplák királynőjeként” ismerik, a megnevezés pedig nem áll messze a valóságtól. Játékosunk 24 bajnoki meccsen lépett pályára, 12 percet átlagolt, 3.5 pontot dobott, 1.4 lepattanót szedett és 0.9 asszisztot osztott ki. Róla is elmondható, hogy a rájátszásban jóval nagyobb szerep hárult rá és nem omlott össze a növekvő teher alatt, sőt… Karrier-csúccsal rukkolt elő akkor, amikor hátrányban utaztunk a Vasas otthonába és, ha azon az estén nem dob 18 pontot (6 triplából), akkor nagy valószínűséggel két meccs alatt lezárta volna a párharcot a pasaréti rivális.

Név: Király Andrea
Életkor: 22 év
Magasság: 183 cm
Poszt: 4
TFSE-ben: 2020-

Tartsatok velünk továbbra is a 2024/25-ös kerethirdetés során, hiszen holnap érkezünk az utolsó nálunk maradó játékosokkal!

Fotó: Borhi Mihály