Kosárlabda Női NBI/A

Búcsú az idénytől, illetve távozó vezetőedzőnktől!

Április 28-án, pénteken tartotta évzáró ebédjét a TFSE-MTK NBI/A-s női kosárlabdacsapata a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem éttermének különtermében. A játékoskeret mellett jelen volt a csapat stábja is, akik közösen vettek búcsút a 2022/23-as sikersorozattól, illetve Magyar Bianka vezetőedzőtől.

Mint ismert, vezetőedzőnk az idény végével elbúcsúzik 5 éve irányított gárdájától és új kihívások elé tervez állni. Bianka jövője még nem tudni pontosan, hogy merre folytatódik, elsősorban az amerikai egyetemi bajnokságban szeretne elhelyezkedni a közeljövőben, mert az ottani játékstílus közel áll hozzá, a másik opció pedig bekerülni egy neves, az európai kupaporondon is markáns szereplőnek számító együttes edzői stábjába.

Bianka így fogalmazott az MTI-nek: „Amikor átvettem a csapatot, a másodosztályban szerepelt, most pedig a lányok a legjobb hatban zártak az élvonalban, így elindulhatnak ősszel az Európa Kupában. Csodálatos és nagyon sikeres öt év van mögöttünk, de eljött az idő a váltásra. Szeretnék új ingereket, valamint tovább tanulni és fejlődni, ezért az amerikai egyetemi bajnokságban képzelem el a jövőmet egy edzői stábban, illetve ha ez nem sikerül, akkor egy európai klubnál helyezkednék el.”

Egyetemünk rektora, dr. Sterbenz Tamás így fogalmazott az évzárón a hozzá oly közel álló csapat jövőjét illetően: „Az biztos, hogy az eddig kitaposott és járt utat követi a jövőben is a TFSE-MTK. Sajnáljuk Bianka távozását, az a szándékunk, hogy eddigi segédedzője, Hegedűs Péter vegye át az együttes irányítását, hiszen ő is TF-nevelés. Ragyogóan dolgoztak együtt, teljes mértékben azonosul elképzeléseinkkel, zajlanak az egyeztetések. Ami pedig a nemzetközi kupaszereplést illeti, igyekszünk minden feltételt megteremteni az induláshoz, a szándék megvan, ugyanakkor vannak kérdőjelek is. Egyrészt a részvételi költségekkel kapcsolatban, amelyek igen nagyok. Továbbá nem tudjuk még, milyen játékosállománnyal vágunk majd neki a következő idénynek, az Európa-kupa-szereplés plusz egy mérkőzést jelent hetente, s mérlegelnünk kell, ez milyen hatással lehet a játékosok egyéni fejlődésére, illetve iskolai kötelezettségeikre. Még ebben a hónapban, tehát májusban igyekszünk kiegyenesíteni a kérdőjeleket.”