Egyetemi sport

Bronzeső a Sárkányhajó MEFOB-on!

Idén is Győrben került sor a sárkányhajósok Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságra (MEFOB), ahol egyetemünk csapata hét másik intézmény legénységével mérettette meg magát.

A mieink a 200 méteres sprint számnak ezüstérmesként, a hosszú távnak (2000 m) pedig bajnoki címvédőként vágtak neki. Előbbiben az előfutamok alapján alakult ki a négyes döntő mezőnye, utóbbiban pedig két időfutam alapján került sor a helyezések megállapítására.

A verseny rangjához méltó helyszín: a győri Aranypart!
Forrás: PTE facebook

A 200 méteres távon legénységünk sikeresen abszolválta az előfutamot, így készülhetett a négyfős döntőre. Az éremosztó futamon végül nagy csatában a harmadik helyet szereztük meg 57 másodperces eredménnyel. A Pécsi Tudományegyetem és a Széchenyi István Egyetem csapatai zártak az első két pozícióban.

A nap zárásaként következett a 2000 méteres verseny, ahol a nyolc csapat két 4-4 fős időfutamban állt rajthoz. A sprint futamhoz hasonlóan itt is harmadik helyen futott be a TE legénysége, méghozzá jobb idővel, mint egy évvel korábban (10:29). A többi érmes pozíció változatlanul alakult, a jobb felszereléssel és összeszokottabb csapattal rendelkező pécsiek és győriek itt is arany, illetve ezüstérmesek lettek.

A tavalyi évvel ellentétben így nem jött össze a hőn áhított bajnoki cím, de a csapat ennek ellenére büszke lehet magára! Kitartó munka és meghozott áldozat van ebben a két bronzéremben. Fiatal és lelkes egyetemistákból álló brigád állt össze Guttin Áron szakmai mentorálásával és vezetésével, akinek ezúton is hatalmas köszönet alázatos és kitartó munkájáért!

Bonzérmes csapatunk tagjai: Zala Borbála, Sallay Kinga, Tófalvi Viktória, Wirth Viktória, Limburger Dorka, Károlyi Dániel, Bartók Balázs, Kalmár Lilla, Ács Gergely, Borhi Mihály, Huszár Dániel, Brázda Gábor, Krisztián Bence, Frey Márton, Förster Nikolett, Gergő Dominika, Czabán Gellért, Smelka Richárd, Tesner Réka, Hámori Hanna és a dobos: Tesner Zsófia.

Folytatás jövőre!