Kézilabda Női NBII

Bronzérem újratöltve: kézis lányaink megcsinálták!

Női kézilabdacsapatunk a 2021/22-es bronzéremmel zárt évad után újfent medálnak örülhetett a szezon végeztével, ugyanis a 2022/23-as idényben is a harmadik helyre léptek fel Herbert Krisztián által vezetett kiválóságaink.

Az NB II. déli csoportjának utolsó fordulójában a Vecsést fogadtuk azzal a tudattal, hogy ha pontot szerzünk, akkor miénk a bronzérem. 2022 decemberében 6 góllal nyert a Vecsés, ezért fel kellett kötnünk a nadrágunkat. Fontos volt, hogy hamar magunkhoz ragadjuk a kezdeményezést, majd magabiztos előnyt építve domináljunk a fizikálisan és mentálisan is kemény ellenfélként ismert riválissal szemben.

Fotó: Varga Ibolya

Több, mint három percen át nem tudott gólt szerezni egyik alakulat sem, így parázs hangulatban kezdődött az összecsapás az első pillanattól fogva. A harmadik percben zörrent először a háló, Konkoly Kata révén került a mi nevünk mellé a vezetés. Hauff Silje és Szőke Evelin is csatlakozott a gólvágók sorába, általuk kezdtük el növelni az előnyünket. 15 perc játék után 7:3 állt az eredményjelzőn, működött a védekezésünk és hatékonyan építkeztünk előre is. A félidő hajrájában már 10 találattal vezettünk, a nagyszünetre némileg közeledett a Vecsés, 15:8-as előnnyel mehettünk pihenni.

Biztos előny birtokában voltunk, amit „már csak” meg kellett őriznünk a siker érdekében. A második etapot némileg jobban kezdte a Vecsés, elkezdtek felzárkózni ránk. Egészen 3 gól különbségre apadt az előnyünk, de ekkor volt fontos, hogy a szívünk a helyén volt, aminek hála újítani tudtunk és más fokozatra kapcsolva zártuk le a találkozót. Az utolsó negyedóra rólunk szólt, gyakorlatilag megkoronáztuk a teljes szezont és kérdés nélkül foglalhattuk el helyünket a dobogó 3. fokán. (26:19)

A tabella élére idén is a szinte hibátlanul záró Szigetszentmiklós került, második az Érd U22 lett, mögöttünk pedig a nagyon erős kerettel rendelkező Csepel DSE zárt a 4. helyen.

Minden okunk adott hihetetlenül büszkének lenni a lányokra, ugyanis 22 mérkőzésen 15 győzelmet jegyeztek, az egyik legjobb defenzív mutatóval rendelkező csapatként szerepeltek a bajnokságban (25.2 kapott gól / meccs), két játékos is helyet kapott a góllövőlista TOP 10-es listáján (Szőke Evelin – 122 találat, Huff Silje – 116 találat).

Az újfent megszerzett bronzérem mellett olyan érdekességeknek is örülhetünk, ami edzői párosunk renoméját emeli. Herbert Krisztián vezetőedző és Csillik Árpád erőnléti edző duója az elmúlt két évben 21 hazai találkozón 19 alkalommal vezette győzelemre a gárdát. Ezzel több, mint méltó módon búcsúztunk a hosszú éveken át otthonként szolgáló SOTE sportcsarnoktól.

Íme a tabella:

Csodálatos eredményt értetek el lányok, gratulálunk!